Skocz do zawartości
Havoc

Dyskietka Startowa Na Boot Cd

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że podobne tematy były ale, tylko podobne i żaden mi nie pomógł.

Chcę używać Norton Ghosta, ale o to trafiłem na duży problem jakim jest padnięty Flopp.

Korzystam z tego poradnika PCCentre

i z tego linku do dyskietki startowej norton ghost'a Boot98. Tylko niech mi ktoś teraz pomoże wrzucić te pliki na płytkę CD bo szukam i szukam i nadal nie potrafię tego zrobić :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gotowa zrobiona przeze mnie:

http://www.excray.republika.pl/ghost.iso

Jak zaraz na początku wyskoczy komunikat o niemożliwości zapisania/odczytania pliku na dysku to wybierz opcję Fail

Śpiesz się śpiesz chłopie, bo zaraz wyrzucam z serwa.

Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem sobie obraz dyskietki w UltraISO, podorzucałem do niego sterowniki od myszki (ta płytka ma obsługe mychy co ułatwia prace) a nastepnie wypaliłem na CD ustawiając jako plik bootu właśnie ten zmodyfikowany obraz dyskietki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jesteśmy w temacie bootowania to:

Czy ma ktoś stronę, gdzie jest krok po kroku opisane jak zrobić multiboot CD? Miałem kiedyś fajną stronkę, ale zgubiła się. :/

Chodzi o coś TAKIEGO?

edit:

mam kolejny problem, również z bootowaniem. Jakiś czas temu odchudziłem winde nLitem, teraz lekko przerobiłem system i zrobiłem nową instalkę. Chcąc zainstalować nagrałem obraz na płytę tymże programem zaraz po skompilowaniu. Restart kompa, boot from cd...naciśnij dowolny klawisz wyskoczyło, no to nacisnąłem...i RESTART kompa! Pomóżcie bo się uparłem i nie chce znowu pełnego windowsa instalować :D A muszę szybko reinstal zrobić ;]

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi