arthurrr Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Mam problem z wyborem nagrywarki DVD: LG Multi GSA-H12N OEM Black Samsung SH-S182D OEM Black Którą wybrać? Te oceny które znalazłem o nagrywarkach (a właściwie tylko o Samsungu) to 9 opini, z których 8 to ocena 10 a tylko jedna była 9. O LG niestety nie znalazłem opini. Może jest jeszcze jakaś? Wolałbym nie kupować Lite-On'a, bo mam teraz i nie jest najlepszy. Aha, nie musi mieć wypalania LighstScribe itp., musi obsługiwać sporo płyt no i Double Layer. Cena nie większa niż 150zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Asus DRW-1608P3S OEM - 122zł, to samo co Pioneer DVR 111D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) Asus DRW-1608P3S OEM - 122zł, to samo co Pioneer DVR 111D. Patrze na specyfikacje i ten Asus i Pioneer są wolniejsze od Samsunga i LG, więc czemu je proponujesz? Edytowane 29 Stycznia 2007 przez arthurrr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Lepsze jakościowo. A płytek 18x jak narazie nie widziałem jeszcze w handlu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Patrze na specyfikacje i ten Asus i Pioneer są wolniejsze od Samsunga i LG, więc czemu je proponujesz?nagrywarka ma dobrze angrywać plyty... liczy sie jakośc a nie to,czyz aoszczedzisz pare sekunda a plyta po 2 miesiacach będzie do kosza.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael88 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 nagrywarka ma dobrze angrywać plyty... liczy sie jakośc a nie to,czyz aoszczedzisz pare sekunda a plyta po 2 miesiacach będzie do kosza.. Zgadzam sie w zupełności. Wydaje mi sie że jedyny rozsadny wybór teraz to ten pionek lub asus (to ten sam napęd). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) A czy ten Asus albo Pioneer są ciche? Bo też mi na tym zależy, żebym jak włożę płytę z filmem słyszał film a nie napęd. Co do Samsunga to nie może być taki zły skoro dostał 8 opinii z oceną 10. A LG też nie może być zła bo jest pierwsza w rankingu Chip'a a te co podajecie są daleko w tyle -> ranking. Asus jest na 18 a Pioneer na 26 Bardziej jestem przekonany do Pioneer'a, bo ta firma robi takie rzeczy już od dłuższego czasu, ale Asus? Dla mnie Asus to karty graficzne, mobo i notebooki. Edytowane 30 Stycznia 2007 przez arthurrr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Ja od gdzieś 2 miesięcy posiadam LG H12L(lightscribe) wersja box. Póki co nie sprawia mi żadnych problemów, wypala płytki sprawnie. W tym jeden memorex DVD i 1 esperanza CD-R. Wypalone płytki bez problemu są czytane również w innych napędach. Jednym słowem nie ma się czego przyczepić :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Ja bym się tak bardzo nie opierał o te testy z Chipa. Spójrz chociażby na ich testy kart graficznych :wink:. Kilka razy już się tak naciąłem. Co do Asusa, jest to dokładnie ten sam napęd co Pioneer DVR111D, różnią się tylko softem, który można łatwo podmienić na ten od Pioneera. Bierz więc tego Asusa, albo jeżeli ci się nie chce bawić w zamianę softu, zwykłego Pioneera. Ew LG też jest niezłe (sam używam :wink:). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Co do Asusa, jest to dokładnie ten sam napęd co Pioneer DVR111D, różnią się tylko softem, który można łatwo podmienić na ten od Pioneera. Bierz więc tego Asusa, albo jeżeli ci się nie chce bawić w zamianę softu, zwykłego Pioneera. Ew LG też jest niezłe (sam używam :wink:). Czyli ten soft od Pioneer'a jest lepszy? I co masz na myśli mówiąc "zwykły" Pioneer? Czy Asus jest jakiś zmodowany? A czy moze być to LG co podałem w pierwszym poście? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Tu masz opis przeróbki Asusa na Pioneera :arrow: http://www.cdrlab.pl/article_strona_3320_1...m+wst%EApu.html W nim jest też podana różnica między softami od Asusa i Pioneera. Tak, ten LG też może być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Troche mnie przeraża ta operacja przerabiania softu, za dużo roboty. Podsumujmy trochę żeby było łatwiej: Samsung - odpada z tego względu, że tak mówicie LG - może być Asus - dobry wybór Pioneer - jeszcze lepszy wybór, bo nie trzeba się bawić w przerabianie softu A więc: LG czy Pioneer? Najbardziej mi zależy na cichej pracy i dobrym wypalaniu płyt (bez żadnych błędów). Który będzie lepszy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) Przepraszam, że przeszkadzam w rozmowie, ale tematu Która nagrywarka DVD jest najlepsza nie widziałeś? Edytowane 30 Stycznia 2007 przez toman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) Przepraszam, że przeszkadzam w rozmowie, ale tematu Która nagrywarka DVD jest najlepsza nie widziałeś? Widziałem ale jakoś nie chce mi się wertować tylu stron (nie wszystkich bo te z początku są stare ale nowych i tak jest dużo). A poza tym, tam każdy mówi co innego, a tutaj chciałem jakieś konkretniejsze argumenty. EDIT: Po przeglądnięciu tematu o nagrywarkach, cdrlabu i oferty komputronika na placu boju zostały takie nagrywarki: HP DVD-840i - cicha i dobra, ktoś na forum pisał, że ma LG GSA-H12L - pochwalona parę postów wyżej LG GSA-H12N - nie wiadomo ale pewnie to samo co ta wyżej tyle, że bez LightScribe Pioneer DVR-111D - bardzo dobra jakość zapisu, ale trochę głośna Asus DRW-1608P3S - bardzo dobra jakość zapisu, ale głośna Asus DRW-1612BL - w miarę dobra jakość zapisu, cicha, no i ma LightScribe Samsung SH-S182D - średnia jakość zapisu, bardzo cicha Dzisiaj będę w sklepie nie dla idiotów więc którąś na pewno kupię i coś napisze o niej potem. Edytowane 31 Stycznia 2007 przez arthurrr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Wiesz, ze na forum istnieje zasada, ze nie zaklada sie kilka razy tego samego tematu? Jest juz temat o wyborze nagrywarek, tam sie udaj ze swoimi pytaniami. A najpierw go poczytaj - wcale nie musisz calego (po co Ci info o nagrywarkach sprzed roku), wystarczy pare ostatnich stron. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...