Perykles Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Witam wszystkich. Przekopałem forum i zdecydowałem się na następującą konfigurację: - Procesor C2D E4300, - Płyta Asus P5N-E SLI, - Pamięć DDR2 1GB PC5300 667MHz Goodram GR667D264L5/1GB. Ale miałbym do tego zestawu kilka pytań, otóż: 1) Co do procka - Zależy mi przede wszystkim na cichym sprzęcie (+scythe infinity i Topower 450 P3), więc E4300 to na pewno lepszy wybór niż E6300? Mam na myśli mniejsze temperatury w E4300, a czy to przekłada się na mniejszy pobór energii i mniejsze obroty wentylatora? 2) Co do płyty - Generalnie nie potrzebuję SLI na płycie, ale nikt nie wie, kiedy doczekamy się premiery 650i Ultra. Czy myślicie jednak, że opłaca się na to czekać? Cena, może nowe, lepsze zasilanie itd? 3) Co do pamięci - Czy na takiej pamięci będę na pewno mógł wycisnąć te 3Ghz i czy jeśli dokupię taką samą kość za jakiś czas, to czy pamięci te będą pracowały w dualu? Zdaję sobie sprawę, że pytanie trochę "lamerskie", ale wydaje mi się, że to właśnie forum purepc jest jednym z najbardziej profesjonalnych :wink: Z góry dziękuję za odp. i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 ad1. ja na 6300@3,38 przy defaultowych V na scythe infinity + fander 120mm puszczony na 330obr/min (granica zatrzymania) mam temperaturki w windzie 37/39*C a po 4h stresu dochodzi max do 58*C wiec jest ultra cicho i całkiem przyzwoite temperatury (jak puszcze fandera na 500 to max temperatura jaką zanotowałem to 52*C) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Ad.2 co do mobo to nie wiem kiedy wyjdzie, cena pewnie będzie troszkę mniejsza, a na lepsze zasilanie nie masz co liczyć (w końcu to teoretycznie gorszy model będzie :)) Ad.3 powinieneś wycisnąć :) A co do duala to powinien działać, choć to nigdy w 100% nie wiadomo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...