jaruczek Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Mam aktualnie dwie partycje (C i D) i chciałbym je podzielić żeby były trzy :) I mam pytanie - czy trzeba formatować wszystkie partycje przed wykonaniem tego "zabiegu" ? I prosiłbym także o krótką instrukcję jak to zrobić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 można to zrobic bezinwazyjnie najlepiej pod dosem. Kozystając z Partition Magic (lub podobnych) zmniejszasz rozmiar ostatnej partycji (w tym przypadku D:) i z uwolnionego obszaru tworzysz partycję nr 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 partycje bedziesz musial sformatowac PO 'zabiegu' ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaruczek Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Wczoraj po formacie, na początku instalacj windowsa zabralem partycji D polowe wolnego miejsca i utworzylem nową, stworzyła się także automatycznie jeszcze jedna o pamięci 8mb.Zainstalował się windows, ale są nadal dwie partycje, a D ma połowę pamięci sprzed formata ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Bo tamta połowa jest jeszcze nie sformatowana. Wchodzisz w Panel Kontrolny > Narzedzia administracyjne > Zarządzanie komputerem i tam klikasz po lewej na dole Zarządzanie dyskami. Powinna być widoczna ta nie sformatowana partycja. Klikasz na nią, dajesz formatuj i gotowe. Jak poprzekręcałem jakieś nazwy to sorki, mam XP EN a nie PL. Ale chyba idzie się domyśleć o co biega:D Pozdrawiam! Edit: Gdyby nie było od razu można formtować to trzeba zrobić inicjalizacje (tak jest dla nowych dysków nie wiem jak tu się zachowa XP). Kreator prowadzi za rączkę co zrobić. Edytowane 2 Lutego 2007 przez ajsi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...