Hugster Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Witam. Pierwsza rzecz, która mnie interesuje to możliwość wyłączenia zliczania pamięci ram w notebooku. Bowiem czas jaki liczy on te 2 giga jest to prawie czas uruchamiania XP'ka :/ W stacjonarnym miałem możliwość zrobić to w biosie, w Toshibie którą posiadam (opis i model w stopce) bios jest strasznie ograniczony. I tu również moje drugie pytanie, na stronie producenta nie ma żadnych aktualizacji a z technikami z serwisu mogę rozmawiać dopiero w poniedziałek. Z tego, co zdążyłem się zorientować jest możliwość wgrania nowszego biosa (aktualnie v.1,6) a dowiadywałem się tego nie pod kątem możliwości wyłaczenia zliczania pamięci a opcji bootowania z urządzeń USB. Czy ktoś z Was w tym temacie może się wypowiedzieć? Ew jakiś inny, 'bezpieczny' bios? I druga rzecz - notebook Fujitsu-Siemens Amilo pro v2035d. Po formacie ściągnąłem wszystkie sterowniki ze strony producenta [klik] i problem jest z mikrofonem bo po prostu nie działa. Przejrzałem wszystkie możliwe ustawienia i nigdzie nie jest wyłączony/wyciszony. Skoro karta muzyczna jest zintegrowana i działa to mikrofon chyba też powinien? --- Za odpowiedzi z góry wielkie dzięki! Pozdrawiam Hugster Edytowane 2 Lutego 2007 przez Hugster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 I druga rzecz - notebook Fujitsu-Siemens Amilo pro v2035d. Po formacie ściągnąłem wszystkie sterowniki ze strony producenta [klik] i problem jest z mikrofonem bo po prostu nie działa. Przejrzałem wszystkie możliwe ustawienia i nigdzie nie jest wyłączony/wyciszony. Skoro karta muzyczna jest zintegrowana i działa to mikrofon chyba też powinien?nie zabardzo rozumiem ty podlaczasz mikrofon czy łudzisz sie ze masz go tam gdzies zintegrowanego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 nie zabardzo rozumiem ty podlaczasz mikrofon czy łudzisz sie ze masz go tam gdzies zintegrowanego?? Podłączam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 no to gorzej. A wczesniej dzialalo??Zobacz czy tam w samym gniezdzie sie blaszki przypadkiem nie powyginaly. Wloz mikrofon zacznij nagrywanie i proboj pokrecic przy gniezdzie(jednoczesnie cos mowiac) jak nagra sie jakis dzwiek to nie jest to problem SW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Oczywiście, wcześniej działało. Mikrofon i wejście są sprawne. Przeczuwam, że to sterowniki bo np. do urządzenia "Kontroler PCI Simple Communications" , które wykazuje konflikt w systemie na stronie producenta oprogramowania nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) a wczesniej tez to urzadzenie nie bylo wykryte?? Patrzales z programow na plytkach ktore dostales z lapem?? Edytowane 2 Lutego 2007 przez morron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Wcześniej nie było żadnych konfliktów sprzętowych - działał bez problemu. Płytek nie ma bo to sprzęt firmowy, ale że system był używany i cały czas wywalał błędy format był nieunikniony. A sterowników do "Kontroler PCI Simple Communications" do tego modelu nie ma na stronie producenta, a to 'jedyny konflikt' który może mieć coś wspólnego z działaniem, a właściwie brakiem działania mikrofonu :/ bo wszystko inne zostało zainstalowane poprawnie. --- Pozdrawiam Hugster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 to jest nazwa ktora windows go wykryl a w rzeczywistosci to moze miec zupelnie inna nazwe. A sterowniki chipsetu?? sproboj ze strony producenta chipsetu(chociaz nie zawsze sie da takie zainstalowac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) U mnie nazwa: Kontroler PCI Simple Communications oznaczała modem V.90. Może zainstalowanie sterowników do modemu rozwiąże twój problem. Edytowane 4 Lutego 2007 przez MBX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...