Rengor Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Witam, mój konfig to: Procesor: Amd Athlon Xp-m 2500+ Płyta Główna: Abit Nf-7 rev2.0 (kolorowe sloty pamięci) Ram: 2x512 mb (pc3200 Cl3) goodram Karta graficzna: Nv GF6600 (od Winfasta) Karta muzyczna: SB live 5.1 Zasilacz: delta dps-350 pb-2 rev 01 Od kiedy mam nowy ram (czytaj 2x51mb) pojawiły się dziwne problemy ze stabilnością komputera. Pierwszego dnia kiedy zamontowałem ram wszystko było ok, lecz gdy następnego dnia próbowałem go ponownie włączyć już pojawił się problem. Otóż komputer włącza się na 1-2 sekundy (zapalają się diody od dysku i power oraz kreci się wentylator) po czym wszystko się wyłącza. Raz na jakiś czas udaje mi się go normalnie włączyć ale tylko na około 30 min po czym następuje kompletny zwis windowsa. Czy to może być spowodowane zasilaczem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!Gacek! Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Wydaje mi sie że raczej winne sa tutaj pamięci... napisz jeszze tylko czy przypadkiem twój procek nie jest podkręcony żeby sie nie okazało że wsadziłes nowe pamięci na podwyższone taktowanie i nie wyrabiają. Jeśli tak nie jest to sprawdź jak dziła komp z jedną tylko kością 512. Zobaczymy co będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rengor Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 No właśnie procesor nie jest podkręcony, a testowałem z 512mb ramu i ten problem występuje dalej. Natomiast jak zmienię na stary ram (266mhz) to wszystko działa niby normalnie. Tak poza tym czy ten zasilacz jest wystarczający do podkręcenia tego sprzętu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Zasilanie dla cpu podłączyłeś? (4pin 12V)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 zobacz jak wygladaja kondensatory na plycie jak uda ci sie go uruchomic to sprawdz napiecia(miernikiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 ja miałem kiedyś podobny problem w moim socA 1,7xp+ chodziło o to ż procek szedł na 166(333) a pamięci na 200(400). Jak zjechałem z pamieciami na 166 to problem zniknął Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rengor Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Widzisz tylko, że ten procek to jest wersja mobilna czyli ma odblokowany mnożnik. Zasilanie dla cpu podłączyłeś? (4pin 12V)?Tak wszystko mam podłączone i sprawdzane po parę razy czy działa. Miałem też dziwny problem z kartą graficzną. Otóż po wymianie ramu zobaczyłem taki napis od karty graficznej na moim monitorze: The NVIDIA System Sentinel is reporting that the Nvidia-powered graphics card is not receving sufficent power. To protect your hardware from potential damage or causing a potential system lockup, the graphic procesor has lowered its performance to a level that allows continued safe operation. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Molex do grafiki więc też jest podłączony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 czyli zasilka nie daje rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rengor Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Molex od zasilania jest oczywiście podłączony, nie jestem aktualnie u siebie na kompie ale jak dorwe miernik to zmierzę napięcia jakie podaje zasilacz. Dzisiaj rano jakimś cudem udało mi się odpalić kompa, lecz po paru dosłownie minutach ekran się wyłączył i pracował tylko dysk. Czy to wszystko jest spowodowane zasilaczem czy mogą być jakieś inne przyczyny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 dla pewnosci odlacz zbedne urzadzenia, jak napedy optyczne, wyjmij wszystkie karty na pci i zostaw jedna kosc ram. jak bedzie ok tzn ze zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rengor Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Dziś już raczej nie będę bawił się komputerem, jutro po testuje wszystko jak należy. Zapytam się od razu w tym temacie jaki polecacie program do obciążenia Karty Graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 3dmarki i gry ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rengor Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Witam, odnawiam ten temat ponieważ dalej mam problemy z zasilaczem. Możecie mi doradzić który będzie lepszy do konfigu: Procesor: Amd Athlon Xp-m 2500+ Płyta Główna: Abit Nf-7 rev2.0 (kolorowe sloty pamięci) Ram: 2x512 mb (pc3200 Cl3) goodram Karta graficzna: Nv GF6600 (od Winfasta) Karta muzyczna: SB live 5.1 http://skleppc.pl/index.php?m=os_item&id=8663 A może ta Delta: http://www.allegro.pl/item164082775_zasila..._ibm_nowy_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 wolalbym ta 400 ale wstrzymaj sie az ja przetestuje ja i benito ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rengor Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 No to poczekam :D nic mi nie szkodzi, a zawsze będę mieć pewność. Tak wiec tymczasowo muszę przeprosić mojego starego GF'a 2 Titanium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...