daro64 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Witam, prosze o udzielenie mi pomocy i zeby obylo sie bez zbednego flem'u. Zakupilem Router Linksys WAG200G, konfiguracja z plytki instalacyjnej przebiegla pomyslnie. Ale gdy chce wejsc na strone www linksysa z konfiguracja tego routera wyskakuje mi blad. A mianowicie gdy wpisuje adres ip domyslny 192.168.1.1 i po ukazaniu sie okienka z loginem i wpisaniu domyslnego loginu ADMIN i hasla ADMIN podanego przez producenta nie otwiera mi sie strona konfiguracji. Wyskakuje nastepujacy blad 401 Unauthorized Authorization required. Co to moze byc. Prosze o rade Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) U mnie WRT54GC wpisuję tylko pass admin, a usera muszę zostawić pustego. Może u Ciebie jest podobnie ;) Robiłeś full reset rourka :?: Edytowane 4 Lutego 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 no właśnie, odinstaluj ten niby soft od pięciu boleści, resetnij router i wtedy wejdź do przeglądarki i postępuj zgodnie z instrukcją takie same przygody miałem na WAG354G-EU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejko Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Witam W okienku login nie wpisuj nic password : admin kliknij OK powinno być dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro64 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 dziękuje za podpowieć, pomogł reset routera i odłączenie go od neostrady. ale jest jeszcze jeden problem a mianowicie po przeprowdzeniu konfiguracji internet nie chodzi tzn.GG chodzi i skype ale strony sie nie otwierają.Prosze jakakolwiek pomoc,co zle skonfigurowałem,gdzie mam szukać blędu pozdrawiam Paweł dziękuje za podpowieć, pomogł reset routera i odłączenie go od neostrady. ale jest jeszcze jeden problem a mianowicie po przeprowdzeniu konfiguracji internet nie chodzi tzn.GG chodzi i skype ale strony sie nie otwierają.Prosze jakakolwiek pomoc,co zle skonfigurowałem,gdzie mam szukać blędu pozdrawiam Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 DNS albo blokowanie HTTP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 stawiam na proxy dns, że się skubany wiesza najprawdopodobniej spróbuj odpalić jakąś aplikację p2p i zobacz czy ona chodzi a net nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro64 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 dzięki za podpowiedż,neo śmiga aż milo,ale jest następny problem a mianowicie karta wifi(atheros) w laptopie nie widzi routera,nie ma siły sygnału,a znowu jak kolega pożyczył mi router d-linka program Odyssey client w laptopie zaraz go wykrył, prosze o pomoc ,czy to problem z ustawieniem w konfiguracji routera linksys czy w konfiguracji programu odyssey client. Jak to ma być wszystko ustawione,już nie mam nerwów,jeśli ktoś pomoże to stawiam pare browarów.!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) wlasnie sie z tym mecze, widac ten typ tak ma,albo wina lezy po stronie windy u mnie na xp home musze zrobic restart uslugi wireless configuration zero, aby wykrylo sieci w zasiegu, ale i to nie zawsze skutkuje do tego w routerze jest opcja ograniczenia dostepu do stron internetowych na podstawie keyword - nie dziala (przynajmniej po wpisaniu sex i zatwierdzeniu wszystkie "różowe" stronki chodzą jak wcześniej -> suxxx) jeszcze co do logowania, u mnie wpisuje login i hasło admin i chodzi bez problemu frimware mam sprzed roku, czy ktos wie czy jest nowsze ?? a jesli tak to czy cos daje (po aktualizacji frimware w belkinie bylo lepiej-net tak nie przycinal) pzd Edytowane 6 Lutego 2007 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...