Skocz do zawartości
daro64

Router Linksys - Problem Z Wejsciem Na Strone Konf.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, prosze o udzielenie mi pomocy i zeby obylo sie bez zbednego flem'u.

Zakupilem Router Linksys WAG200G, konfiguracja z plytki instalacyjnej przebiegla pomyslnie. Ale gdy chce wejsc na strone www linksysa z konfiguracja tego routera wyskakuje mi blad. A mianowicie gdy wpisuje adres ip domyslny 192.168.1.1 i po ukazaniu sie okienka z loginem i wpisaniu domyslnego loginu ADMIN i hasla ADMIN podanego przez producenta nie otwiera mi sie strona konfiguracji. Wyskakuje nastepujacy blad

401 Unauthorized

Authorization required.

Co to moze byc. Prosze o rade

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuje za podpowieć,

pomogł reset routera i odłączenie go od neostrady.

ale jest jeszcze jeden problem a mianowicie po przeprowdzeniu konfiguracji internet nie chodzi tzn.GG chodzi i skype ale strony sie nie otwierają.Prosze jakakolwiek pomoc,co zle skonfigurowałem,gdzie mam szukać blędu

pozdrawiam Paweł

dziękuje za podpowieć,

pomogł reset routera i odłączenie go od neostrady.

ale jest jeszcze jeden problem a mianowicie po przeprowdzeniu konfiguracji internet nie chodzi tzn.GG chodzi i skype ale strony sie nie otwierają.Prosze jakakolwiek pomoc,co zle skonfigurowałem,gdzie mam szukać blędu

pozdrawiam Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za podpowiedż,neo śmiga aż milo,ale jest następny problem a mianowicie karta wifi(atheros) w laptopie nie widzi routera,nie ma siły sygnału,a znowu jak kolega pożyczył mi router d-linka program Odyssey client w laptopie zaraz go wykrył,

prosze o pomoc ,czy to problem z ustawieniem w konfiguracji routera linksys czy w konfiguracji programu odyssey client.

Jak to ma być wszystko ustawione,już nie mam nerwów,jeśli ktoś pomoże to stawiam pare browarów.!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie sie z tym mecze, widac ten typ tak ma,albo wina lezy po stronie windy

u mnie na xp home musze zrobic restart uslugi wireless configuration zero, aby wykrylo sieci w zasiegu, ale i to nie zawsze skutkuje

do tego w routerze jest opcja ograniczenia dostepu do stron internetowych na podstawie keyword - nie dziala (przynajmniej po wpisaniu sex i zatwierdzeniu wszystkie "różowe" stronki chodzą jak wcześniej -> suxxx)

jeszcze co do logowania, u mnie wpisuje login i hasło admin i chodzi bez problemu

frimware mam sprzed roku, czy ktos wie czy jest nowsze ?? a jesli tak to czy cos daje (po aktualizacji frimware w belkinie bylo lepiej-net tak nie przycinal)

pzd

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi