Skocz do zawartości
MsK

no i problem...

Rekomendowane odpowiedzi

jak zrobic ograniczenie w ruchu...tzn. mamy tutaj malego lana i ograniczenie 5gb.... chcialbym zrobic ograniczenie na ruch dla wszystkich tak zeby nie mogli sciagnac wiecej niz 5gb/5 przez miecha...routerek soti na rh8.0...moze ktos mial do czynienia z takim stuffem..jakies skrypciki albo cus...no i pamietajcie ze liczenie na zdrowy rozsadek uzytkownikow to nie jest rozwiazanie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to jest 5gb trafficu...mamy lan 5 kompow i chcialbym udostepnic po rowno...jak ktos zjedzie swoje 1 giga w jeden dzien to musi dokupic...no ale to nie moj wymysl...po prostru mamy w danii lacze 1mb z limitem...noi chcialbym zeby bylo sprawiedliwie...wszystko przechodzi przez moj komp na redhacie 8.0... wiem ze mozna obserwowac to przez mrtg..no ale ja chcialbym zeby byla automatyczna blokada...tak zeby ktos potem nie strogal idioty...jakie jeszcze chcesz szczegoly?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chyba nie za bardzo...to bardziej mi wyglada na dynamibczna przepustowosc lancza...mi chodzi o to rzeby po 1 gb tarfficu ktos mial zablokowane sciagenie..no i siec...iny1?

jest rozwiazanie... www.dyband.net poczytaj i sam zobacz.. ale pierunsko drogie (dla Win i dla Linux'a)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi