srekal34 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Witam. Jako że czeka mni jednak przesiadka na core 2 duo, a pieniędzy za wiele nie mam więc interesują mnie tylko pamięci z najtańszej półki. Zastanawiam się nad 3 opcjami: http://www.sklepkomputerowy24.pl/product.p..._categories=108 goodram 667 http://www.sklepkomputerowy24.pl/product.p..._categories=108 kingston 667 http://www.morele.net/?pg=product_info&...rice&dspl=p no i a-daty 667, ale one nie dosć że niedostępne, to jeszcze w innym sklepie niż płyta ;/ A pieniądze mam tak "na styk" Które będą lepsze? Widziałem an forum ze całkiem nieźle kręcą się kingstony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Na twoim miejscu brał bym goodramy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misioman Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 A daty lepsze tylko niedostepne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Na twoim miejscu brał bym goodramy. A ja nigdy. Adaty Viesty i tylko te z tanich. To co jest w Goodramie to smiech... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Tylko gdzie je dostać ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 JW bierz te a-daty. Tylko gdzie je dostać ;/Były w morele.net z tego co pamiętam, a jeśli ich tam nie ma to poszukaj a znajdziesz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Ja też bym brał goodramy. Z tego co słyszałem to jest to samo co kości 800MHz więc bez problemu taką wydajność powinieneś uzyskać na 667MHzowych kościach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Ostetecnzie kupiłem ramki na kościach elpida - te same co siedzą w tych a-datach. 245zł za kostkę 1GB więc jeszcze na tym zyskałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) właśnie nie za bardzo z dostepnoscia tych pamieci A-data, jak maja sie one do goodramow? jakies testy? linki cos? musze jutro kupic, bo niestety komp sie rozkraczyl (plyta lub procek) i zmieniam na platforme z ddr2 jak jest z laczeniem pamieci w dual, tzn chcialbym teraz kupic 1 kostke 512 a za 2-3 misiace druga(niespodziewany wydatek ;/ ) Pozdrawiam Edytowane 8 Lutego 2007 przez bleys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 A-Data dostępna w morele.net i agito.pl Co do wydajności. ktoś tu na nich na ppc 830 na 4-4-4-12 przy 1.95V zrobił. Więc chyba źle nie jest jak za tą kasę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Ostetecnzie kupiłem ramki na kościach elpida - te same co siedzą w tych a-datach. 245zł za kostkę 1GB więc jeszcze na tym zyskałem ;) Kingstony? Elpidy to przyzwoite kostki IMHO. BTW nie wiecie, czy na 1GB DDR 400 Kingstona siedzą Elpidy? Jeśli tak, to biorę zamiast Goodramów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 A-Data dostępna w morele.net i agito.pl Co do wydajności. ktoś tu na nich na ppc 830 na 4-4-4-12 przy 1.95V zrobił. Więc chyba źle nie jest jak za tą kasę. nawet nie edytowalem posta a juz odpowiedz :) a jak z laczeniem ich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Nie Kingstony - http://allegro.pl/item164836098_elpida_nowe_1gb_667mhz.html to nie są Kingstony bo widać ze płytka drukowana jest bardziej skomplikowana. Zdam relacje jak się kręcą pod koniec przyszłego tygodnia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 jak tylko dostane ram a-data i reszte czesci to zdam relacje jak te pamiątki sie sprawują :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frondziak Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 http://multitech.super.sklep.pl/sklep/ w tym sklepie kupiłem kiedys A-Daty, obsługa mnie zaszokowała, w momencie kiedy szukalem tych kości w sklepie ich nie mieli....mineło pare dni i załatwili je dla mnie, po czym skontaktowali sie ze mna.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 @srekal34 i jak z oc tych Elpid ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Będę wiedział pod koniec tygodnia dopiero :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...