kucyk Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Mam problem z jednym grzejnikiem, nie grzeje tak jak powinien, wydaję mi się, że jest zapowietrzony, pytanie - czy powinienem kręcić tym małym zaworkiem w celu odpowietrzenia? kręci się on dość swobodnie, ale nie chcę nic zepsuć... dodam, że kręcąc go w stronę na rysunku gwint się chowa - czyli zakręcam? jak go odkręcam to gwint wychodzi na zewnątrz, ale w pewnym momencie jest opór i nie wiem co dalej, nie chcę czegoś uj.ć :/ czy to w ogóle służy do odpowietrzania? znajduję się on po drugiej stronie kaloryfera względem termostatu, po zdjęciu białej osłonki mam oto taki obrazek: HE!P Edytowane 8 Lutego 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Że topic dziki to ok, ale jeśli ta fota nie jest obrócona to powiedz mi jak chcesz odpowietrzać na dole grzejnika? Widziałeś kiedyś żeby powietrze w wodzie leciało na dół? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 no właśnie nie :) przed chwilą znalazłem właściwe miejsce u góry grzejnika, takie dwa zaworki na taki klucz [ ], ja takiego klucza nie mam więc chyba temat do zamknięcia, dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Fotka nie jest obrócona, kucyk postawił miskę na suficie :) A tak serio - w przeciwnym rogu na górze powinieneś mieć magiczną zakrętkę - zaworek - cośtam do odpowietrzenia. Tylko uważaj, żeby się nie poparzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 tak wiem, już sobie poradziłem z lokalizacją, teraz muszę załatwić klucz :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 żabką dziada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 a pokaż ten zaworek u góry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Bierzesz ręcznik, kładziesz na kaloryferku i przypieprzasz młotkiem parę razy. Powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 nieźle Poca...nieźle topic odjechany na maxa...godny jonasa że tak powiem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 hehehe jaki temat!! Btw. zdjecię tego zaworka co podałeś, to on musi być odkręcony :) czyli wysunięty jak najbardziej do Ciebie. Inaczej woda nie będzie się wymieniała w grzejniku, a co za tym idzie ;] będzie zima w pokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 No nie wiem. Ja zawsze młotkiem wale :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 No nie wiem. Ja zawsze młotkiem wale :]Niech cię tylko dorwę chuliganie, już wiem kto u mnie w bloku całymi dniami tłucze w kaloryfer, przyjdę zabiorę młotek, zabiorę ręcznik i tyle będziesz je widział :evil: Natomiast ja sprawę olewam, ulubiona moja temperatura to 17 stopni, w związku z czym kaloryfer mam nonstop wyłączony. Blok mam docieplony, a i przed dociepleniem było ciepło, do ogrzania pokoju spokojnie wystarczy PieCyk z podpisu i psisko uwielbiające nie wiedzieć czemu spać koło komputera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 No to mam kandydata na temat roku 2007 :D ... I oby takich tematów jak najwięcej. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 No to mam kandydata na temat roku 2007 :D ... I oby takich tematów jak najwięcej. :Puhuhuhuhu, ale zesmy sie usmiali, nie wie jak kaloryfer odpowietrzyc, uhuhuhuhu, boki zrywac... =_= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 taki kluczyk kosztuje 50gr :):P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 uhuhuhuhu, ale zesmy sie usmiali, nie wie jak kaloryfer odpowietrzyc, uhuhuhuhu, boki zrywac... =_= wiesz, nie umieć odpowietrzyć kaloryfera to jak nie umieć używać śrubokręta... co to za filozofia :blink: nawet jak by na własną rękę poszukał to szybciej by znalazł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Generalnie to śmiech na sali z tym kaloryferem. Kolejna sprawa to jak by autor tematu chciał to by znalazł odp. dzięki google. A tak się trochę ośmieszył ;] Edytowane 9 Lutego 2007 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) ale mi wstyd :oops: buahaha :lol2: szukalem na google, znalazlem kilka tematow, ale w zadnym z nich nie znalazlem zdjec, wiec dla pewnosci zalozylem temat bo jakos tak k*a nie na reke bylo by mi zbierac wode w domu z podlogi wiem, ze niektorzy z was to taki pan Henryk zlota raczka, co kibel przetka i kran naprawi, niestety ja nim nie jestem :lol2: a jak mam sie rejestrowac na jakichs forach typu "zrob to sam" czy "moj dom" to chyba szybciej klepnac posta na tym forum? ogolnie temat rozwiazal sie na 4 poscie, nie wiem po co ciagnac to dalej Edytowane 9 Lutego 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...