kziel1 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) jak ma się wydajność chłodzenia taśmy termoprzewodzącej od pasty?? czy na samej taśmie może się trzymać średni radiator z wiatraczkiem, który będzie do góry nogami? (z powodu braku mocowań, bo domyślne chłodzenie to to nie jest :-P) czy moze w takim wypadku jedynym wyjsciem jest klej? Edytowane 9 Lutego 2007 przez kziel1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Może by tak kilka szczegółów co i na czym chcesz montować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Na pastę nic nie przykleisz - nie ma szans. Taśma/klej gorzej przewodzą ciepło niż w miarę dobra pasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kziel1 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 więc tak probuje złożyć jakiś w miare dzialajacy set z rzeczy ktore mam, bo dostalem w prezencie wiatraczek, który może być lepszy od któregoś z których mam... czyli od początku: płyta główna: gigabyte ga-7n400-l http://prohardver.hu/html/lap/nf2_shootout/giga/lap.jpg grafika: radeon 9600xt http://www.ixbt.com/video2/images/his-2/hi...with-cooler.jpg aktualnie mam http://www.picoodle.com/view.php?srv=img02...bcm_eddf462.jpg - domyślny wiatrak grafiki - noname radiator z wiatrakiem na procesorze (widac na zdjeciu) dostalem to cos http://sklep.gral.pl/preview/Pentagram/Pen...eNX-80Al_56.php co jest lepsze(tak na oko chyba że to oczywiste): ten pentagram czy noname na procesorze? jaką konfigurację proponujecie? Odnośnie przyklejenia się pytalem, bo jak na zdjeciu widac, wiatrak na grafice trzyma sie 2 kolkami ktorych nie znajde na pentagramie. Tylko nie wiem, bo w normalnym położeniu wiatrak na grafice jest do gory nogami i czy taśma wytrzyma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Pentagram jest do procesora nie na grafike chociaz na upartego mozna go tam uzyc. Bedzie wtedy pracowal pasywnie. Montaz- tylko na klej, pasta i tasma odpadaja. A jeszcze lepiej-wykorzystaj otwory w karcie i przykrec radiator za pomoca srub. Wtedy daj zwykla paste pomiedzy GPU a pentaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kziel1 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 1. jak oceniacie co lepiej chłodzi (tak na oko) pentagram czy to "coś" co mam aktualnie na procesorze? to co teraz mam dostałem domyślnie zamontowane jak zamawialem kompa. 2. a jak już kleju użyję, to nie lepiej dać całego pentagrama z wiatraczkiem (zasilanie to nie problem, a tak ciezki wiatrak nie jest)? 3. taśma jest o wiele wygodniejsza, czy rzeczywiście jest o wiele gorsza od kleju i nie utrzyma kawalka aluminium z wiatraczkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Zważ sobie ten kawałek aluminium. Urwał by się bardzo szybko. Poza tym ten Pentagram jest zdecydowanie za duży by go założyć na grafikę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kziel1 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 to w takim razie polecacie zamienic tego noname na pentagrama? czy coś da się położyć na grafikę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Pentagram XC-70Al - na grafikę. Pentagram QV-100AlCu+ - CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kziel1 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 a jeśli mam pentagrama http://sklep.gral.pl/preview/Pentagram/Pen...eNX-80Al_56.php wejdzie on mi na procesor? mam athlonaxp, więc socket nie tego, czyli nie ma szans? nie kupując nowego sprzętu jaka może być konfiguracja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Raczej nie dasz rady. Strasznie dużo zabawy by było z dorobieniem mocowania. Wątpie zresztą zeby ten był jakoś sporo lepsyz od tego co masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kziel1 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 takie pytanie techniczne czy chłodzenie może być za duże? wkońcu im większe gabaryty radiatora to tym większa pojemność cieplna no i większy wiatrak na tym się umieści, dlaczego jest powiedziane że ten pentagram jest za dużo na grafikę?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Chlodzenie nie moze byc za duze. Wez pentaka, przymierz do karty i zobacz czy bedzie pasowal. Jak tak to go przyklej albo uzyj otworkow do mocowania. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Wątpię żeby pasował. Obejżyj sobie podstawę tego Pentagrama - w życiu buś go tam nie wcisnął. Ciągle by zachaczał o kondensatory i inne elemnty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...