pancer33 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Jak w temacie bawilem sie nim i upss :D usunolem (chyba)partycje ukrytą.I teraz nie dziala magiczne Alt-F10.Teraz pytanie : 1-czy ta partycja recowery znajduje się z przodu dysku? 2-jak tej partycji nawet nie widzi Linux-Knoppix czy juz ja nie ma :cry: 3-pisze że dyska mam 100GB,ale jak licze to wychodzi mi że ma 93GB czy tak powinno byc?-dysk podzielony na dwie partycje :mur: 4-jesli ktos ma taki sam model to prosze o podanie wielkosci partycji jakie byly fabryczne 5-czy w domowych warunkach mozna przywrocić tą ukrytą partycje,dodam że mam backup systemu po zakupie go w media-orginalny. Ewentualnie jakie programy ponoga mi w odzyskaniu tej partycji.Pozdrawiam. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Sprawdz w Partition Magic ile masz partycji, jesli jest jakas ukryta powinien ja pokazac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancer33 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 No wlasnie nie widac jej :-P .Mozna to jakos przywrócić?"podobno"tak sobie tej partycji nie mozna usunąć,tak mi sie o uszy obiło :oops: prawda to? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Nie prawda. Ja usunalem odrazu ta partycje po zakupie bo nie lubie jak mi cos tam zasmieca i zajmuje niepotrzebnie miejsce kiedy mam zrobiona na wszelki wypadek kopie partycji. Zreszta nawet z recover cd nie ma problemu zeby wszystko od nowa wgrac na dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 No wlasnie nie widac jej :-P .Mozna to jakos przywrócić? mozna, ktos kto ma identyczny sprzet musi tobie podeslac MBR, podgrasz i znowu będzie, ale pusta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancer33 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 mozna, ktos kto ma identyczny sprzet musi tobie podeslac MBR, podgrasz i znowu będzie, ale pusta ;) :D Ma ktoś taki sprzet i mógłby mi podesłać MBR byłbym wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giker_MIKE Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 szczerze to na twoim miejscu olal bym to cale altf10 bo i tak sie to nie przydaje, ja odrazu po kupieniu tego lapa (wersja z media ale dysk 120gb) formatnolem na ostro caly dysior i zyje:> co do tego ze masz napisane dysk 100gb a po formacie 93 to zecz normalna jak przestudiujesz podstawowa wiedze o jednostakch danych (bity,bajty) to dowiesz sie dlaczego masz 93gigsy. i niema dysku ktory mialby np 200gb napisane i tyle do uzycia :P ps jak nie znajdziesz odpowiedzi to ci napisze o co z tym biega pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancer33 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Co z tymi bajtami to czytałem.Dzieki za odpowiedz.Ale.....jak bardziej sie nim pobawilem :D to sie zrobiło 103GB :blink: (mam swiadka)wiec zabawa (dyskiem) dalej trwała i ups 93GB i za chole....e nie wróci już do 103GB.Więc albo cos tam jeszcze siedzi (kilka giga) albo byl gdzies błąd odczytu :lol2: .Te 103GB miałem 2 dni dopuki znów nie zaczołem zabawe z Part.Magic.Więc to mnie zaciekawiło i stąd moje pytanie o wielkość tego dysku :sad: Jaśli ktos mógł by się odnieść do tego zdarzenia byłbym wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 (edytowane) Tą ukrytą partycję z systemem knoppix musi widzieć. Jeżeli jej nie widzi to znaczy że chyba jej już nie masz. Jeżeli ją masz to mbr da się naprawić. Co do dysku, to raczej nie powinien pokazywać więcej niż ma, bo : :) w teorii : 1GB = 1024B * 1024 * 1024 = 1073741842B w hdd : 1GB = 1000B * 1000 * 1000 = 1000000000B więc : 1000000000/1073741842=0,93 => 93% i : 100GB x 93% = 93GB Edytowane 13 Lutego 2007 przez TomCat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancer33 Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 To juz wszystko wiem.Dzieki tym co pomogli.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...