Skocz do zawartości
maj3r

Zestaw Docelowo Dla C2d Lub Wyzej I 88xx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, aktualnie siedze na tym co widac w podpisie. "Sprzecik" obiecalem juz bratankowi wiec nie chce (choc mozna :-P ) w niego inwestowac. Do zmiany kompa przymierzam sie od jakiegos czasu... pograloby sie w Obliviona, bo CoHa juz przeszedlem (zadzialal :D )

Decyduje sie na podstawke 775 jako wg mnie bardziej przyszlosciowa na najblizsze 2-3lata, AM2 chyba niedlugo znow sie zmieni, pozatym juz chyba nie ma za bardzo co w nia wkladac... Plan to przesiadka na razie na jeden z najtanszych procesorow na 775, pozniej po spadkach cen przesiadka na e4xxx lub e6xxx. Plytke chce dobrac tak, zeby udzwignela Quady i ewentualnie jeszcze procki na szynie 1333.

Asus P5B-E (nie rev1.01) 481.00 lub P5N-E SLI 440.00

Intel Celeron D 347 3.06GHz BOX 180.00

Palit XpertVision GeForce 7900 GS 256MB/256bit DDR3 HDTV/DVI PCI-E BOX 605.00

A-Data DDR2 1024MB 667MHz CL5 BOX 273.00

Buda 199.00

Zasilacze:

Pentagram SF PSF 500-A12S 309.00 lub Topower TOP-520 P5 U12 EV 329.00

Tu nie jestem pewien mojego wyboru, pomyslalem sobie, ze wezme taki zasilacz, ktory udzwignie mi juz np nowe procki i 88xxGTX. Warto ladowac kase w zasilacz z tak duzym zapasem mocy juz teraz czy wziac cos taniego "na teraz"?

To ponizej to opcja.

Seagate Barracuda ST3250824AS (250GB, 8MB, SATA/300, NCQ) 272.00

Samsung DVD+/-RW SH-S183A/BEBN OEM czarny (opis) 119.00

Wartość produktów ~2,450.00 PLN

Prosze o pomoc i ukierunkowanie mnie :rolleyes:

pzdr

maj3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie zestawik ok.

Mobo to w sumie obie są dobre, na P5N-E można z ~50zł zaoszczędzić (co w sumie przy ogólnej kwocie kompa jest niczym).

Proc jak na przeczekanie, to ok.

Grafa ok (choć zapewne poleci propozycja wzięcia 73GT palita na ddr3 za 250zł na przeczekanie, szczególnie patrząc na aktualną Twoją grafę).

RAM też w porządku.

Dysk ok, dvd-rw polecają ostatnio Asus'a @ Pioneer

Bud ok, Zasilacze wybrane też ok (choć zapewne min 2 linie 12V by się zdały), ew za 329zł w Zenfiście mają Amacrox Frei Erde 550w (by FSP)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie lepiej kupić tego palita na te pół roku. Grafa jest dobra, a w ciągu pół roku i tak uzbierasz na nową, kiedy te będą tańsze i może wyjdzie jakiś Galaxy 8600Ultra Zalman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi