Mr.Martin Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Witam W niedlugim czasie bede skladam nowy komputer oparty o : C2D 2.4GHz plyta glowna Gigabyte I965 DS4 rev 3.3 i chcialbym do takiej konfiguracji kupic pamieci - dwa moduly po 1GB Wybor moj padl na trzy pozycje firmy Corsaira mianowicie : - Corsair Twin2X DDR2 2x 1GB 675MHz CL4-4-4-12 - Corsair Twin2X DDR2 2x 1GB 800MHz CL5-5-5-12 - Corsair Twin2X DDR2 2x 1GB 800MHz CL4-4-4-12 low latency Ktore byscie polecili ? - zaznacze ze w przyszlosci bede chcial sie przesiasc na nowe procki Intela c2D o szynie 1333 Mhz Oczywiscie w kazdym przypadku bede podkrecal procka do max jego mozliwosci Tak sie zastanawiam czy te trzy modlu to czasami nie te same kosci tylko te 800MHz sa bardziej podkrecone a co za tym idzie to ta pierwsza propozycje bedzie mozna podkrecic. A takze moze sie okazac ze np te 800 juz nie dadza sie podkrecic poniewaz sa to te 667 Mhz ale podkrecone przez producenta. no i mam zagwozdzke - ktore wybrac aby najlepiej sie oplacilo ? ( moze ktos z was ma te moduly i moze cos o nich powiedz , lub moze cos o nich slyszal) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Teoretycznie najlepsze by były te 800Mhz CL4 . W praktyce tylko testy syntetyczne wykażą różnicę , no mozę też spadnie czas ładowania gier przy DDR2 800 CL5 i DDR2 800 CL4 . Nie wiem jak z ich podkręcaniem . Mam za to pytanie do CPU&Mobo - do E6600 kosztującego ponad 1 000 zł kupowac mobo za ~ 600 zł . Nie lepiej jakiegoś Asusa brać . np. P5W64 WS Pro. Chyba że masz mało kasy , ale w takim wypadku nie będzie lepiej brać E4300/E6300 i np. Asusa P5N-E SLI za 429 zł w znaku . I potem zamienić CPU na E6600 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Mam za to pytanie do CPU&Mobo - do E6600 kosztującego ponad 1 000 zł kupowac mobo za ~ 600 zł . Nie lepiej jakiegoś Asusa brać . np. P5W64 WS Pro. Chyba że masz mało kasy , ale w takim wypadku nie będzie lepiej brać E4300/E6300 i np. Asusa P5N-E SLI za 429 zł w znaku . I potem zamienić CPU na E6600 . no tak ale slyszalem ze akurat te Asusy maja problemy ( sa nie dopracowane, szczegolnie te na i975) , tak samo jak Gigabyte ale ta rev 3.3 gigabajta prawdopodobnie jest super plytka ( wg testow zachodnich najlepsza do prockow D2C). Roznica w cenie tego Asusa i GB to okolo 200zl wiec nie duzo ale najwazniejsze aby dobrze wspolpracowaly. Oczywiscie mozna ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> mozna Gigabyte DS6 ktora kosztuje tyle co ten Asus ale po co az tyle mi bajerow w plycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 no tak ale slyszalem ze akurat te Asusy maja problemy ( sa nie dopracowane, szczegolnie te na i975) Bajek Ci nawciskali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Bajek Ci nawciskali... na tym forum bylo duzo o tym pisane a takze na innych forach wiec wole nie ryzykowac :) aczy tak duzo da mi plyta na i975 od plyty na i965 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...