Mazzi Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Korzystam z internetu, provider daje dostep do sieci po nr mac. Ostatnio ktos korzysta z mojego maca, jak moge dojsc kto to jest (jego nr mac, adres ip cokolwiek?) Moze ktos pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 witam rozumiem ze macie DHCP i filtrowanie po adresie fizycznym? jesli tak to: nie masz zadnej mozliwosci admin tak ale tylko teoretycznie jesli to jakas rozlegla siec to fizycznie jest to bardzo czasochlonne lepiej zmien MACa i daj znac adminowi P.S. jak mala siec to spox da sie zrobic tylko komu sie zechce? :PPPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Tak naprawdę to dziwie się, że w naszym kraju sieci są tak słabo zabezpieczone. W sumie ich działanie pozostawia wiele do życzenia. Moim zdaniem bez radiusa ani rusz. Nie masz praktycznie żadnej możliwości namierzenia takiego delikwenta. Nawet jak znajdziesz u kogoś antenę na dachu to co mu zrobisz? nic... Admin powinien zadbać o dobre zabezpieczenie sieci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Tak naprawdę to dziwie się, że w naszym kraju sieci są tak słabo zabezpieczone. W sumie ich działanie pozostawia wiele do życzenia. Moim zdaniem bez radiusa ani rusz. Nie masz praktycznie żadnej możliwości namierzenia takiego delikwenta. Nawet jak znajdziesz u kogoś antenę na dachu to co mu zrobisz? nic... Admin powinien zadbać o dobre zabezpieczenie sieci :D milusko... siec jest duza, zreszta i tak niewazne, bo admini maja studentow w du..e i wola kase trzebac, nie zwazajac ze my tez placimy... komp jest podpiety w jednym z akademikow umcsu, cala pieczec nad siecia trzyma lubman z milutkim panem s. na czele... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Kup karte sieciową ode mnie za 10zł ;) nówka fumfel nie smigana :F i zglos zmiane maca i po klopocie ;p P.S cos wiem o kradziezy macow w akademikach :D tosamo jest na felinie w akademikach AR, po kilku GB provider ( sieć AR - LUBMAN) zmniejsza przepustowosc biednym studentom :) to biorą chlopaki maca kolegi :P Edytowane 16 Lutego 2007 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Kup karte sieciową ode mnie za 10zł ;) nówka fumfel nie smigana :F i zglos zmiane maca i po klopocie ;p P.S cos wiem o kradziezy macow w akademikach :D tosamo jest na felinie w akademikach AR, po kilku GB provider ( sieć AR - LUBMAN) zmniejsza przepustowosc biednym studentom :) to biorą chlopaki maca kolegi :P zeby zmienic maca nie musze od Ciebie Lukaszku karty kupowac :) LubMAN ma wszystko w du..e i juz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 zeby zmienic maca nie musze od Ciebie Lukaszku karty kupowac :) ;) już sprzedana :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...