Skocz do zawartości
neomagnet

Foxconn Nf570 Sli

Rekomendowane odpowiedzi

i tu mnie zagiąłeś nie wiem czym to może być spowodowane, że dysk wykrywa jako scsi. Możliwe, że trafiłeś jakiś felerną płytkę bo u mnie nie było i nie ma problemów z dyskami. Temperatury u mnie pokazuje nawet dobrze oprócz tej niby 90st z chipsetu, reszta w porządku. Nie wiem może dysk gryzie się z kontrolerem. Jak tak miałem kiedyś wcześniej w innym kompie, ale nie słyszałem, żeby dysk WD się gryzł z nforce 570.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tu mnie zagiąłeś nie wiem czym to może być spowodowane, że dysk wykrywa jako scsi. Możliwe, że trafiłeś jakiś felerną płytkę bo u mnie nie było i nie ma problemów z dyskami. Temperatury u mnie pokazuje nawet dobrze oprócz tej niby 90st z chipsetu, reszta w porządku. Nie wiem może dysk gryzie się z kontrolerem. Jak tak miałem kiedyś wcześniej w innym kompie, ale nie słyszałem, żeby dysk WD się gryzł z nforce 570.

I co teraz z tym robić reklamować czy nowa płytka? Ale z tego co czytam to nie ma dobrej płyty na AM2 wszystkie na coś chorują :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oddać tą płytke na gwarę ale co powiesz tym kolesiom z serwisu???

Heh no właśnie bo płyta jako tako działa :mur: z drugiej strony nie wiadomo kiedy wyjdzie nowy bios.

Rzeczywiście trzeba się przyzwyczaić chyba :damage_wall: Teraz troche żałuje bo zmieniłem dobrze działającą platformę na to coś. Mogłem dokupić jeszcze 2GB i spokojnie 1,5 roku poczekać aż zejdzie z rynku to paście AM2 :mur:

Inne płyty też są problemowe więc chyba ugrzązłem.

Edytowane przez tekken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączyłem HDD pod ten dodatkowy kontroler na płycie i działa!!! Dysk wykrywa jako SATA2 smart działa itd. :damage_wall:

I teraz pytanie mam walnięty chipset??? Czy coś innego jest przyczyną. Może sterownik chociaż próbowałem już wielu - dysk działa ale wykrywa go jako SCSI :mur: Oddać mobo na serwis?

http://img88.imageshack.us/img88/6362/hdyl9.jpg

Edytowane przez tekken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam jakoś na nią nie narzekam. Niedawno wymieniłem chłodzenie - mam teraz pasywa na chipsecie i jest w porządku. Bios mam ten sam co ty. Po prostu się trzeba przyzwyczaić. Ma swoje wady i zalety a ty od razu byś chciał ją wymieniać, to po co w ogóle ją kupowałeś, jeżeli tylko narzekasz na nią teraz..... :damage_wall:

Hej.. Właśnie przymierzam się do tego Foxcona, mógłbyś mi podpowiedzieć co i jak wymieniłeś na chipsecie z tym wentylatorem? Bardzo interesuje mnie opcja pasywności przy odpowiednio wymuszonym obiegu w obudowie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej.. Właśnie przymierzam się do tego Foxcona, mógłbyś mi podpowiedzieć co i jak wymieniłeś na chipsecie z tym wentylatorem? Bardzo interesuje mnie opcja pasywności przy odpowiednio wymuszonym obiegu w obudowie..

Oryginalnego wariata :lol2: wymieniłem na Thermalright HR05-Sli i tyle mam do powiedzenia bo co tu więcej pisać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatury tej płyty i tak nigdy nie poznasz bo są chyba 3 różne odczyty od 3x*C do 95*C sprawdzałem na kilku egzemplarzach :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mojej instrukcji niema żadnych szczegółów tylko same ogólniki. Nie mniej poszukam jeszcze raz. Widzę w Twoim podpisie ,że ładnie podkręciłeś swojego am2 na tej płycie. W związku z tym chciałbym się zapytać czy mógłbyś udostępnić szczegółowe ustawienia biosu. Tak się składa że mam niemal identyczny sprzęt z wyjątkiem pamięci ja mam patrioty llk ep.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi