Gość Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) Witam Po jakimś czasie namyślań i trudów zdecydowałem się zrobić wreszcie kontener :). Jest jest on zbudowany z: - rury mosiężnej o dł. 34,5 cm, śr. 5cm i grubości ścianki 2mm - spodu miedzianego dł. 4,5 cm, śr. 5 cm - mufka z brązu Na górze miedzianego spodu są wytoczone okręgi o wysokości "na oko", czyli ok. 2mm. :) Nie zależało mi na wyglądzie tylko na jego wydajności. Na początek pod nim będzie PD915 Tuning-kompa. Chyba zajmiemy przynajmniej przed ostatnie miejsce w jego o/c :D . Foty: Za pomoc dziękuję wszystkim którzy mi pomagali i udzeilali rad. Nie będę ich wymieniał, gdyż za długo by to trwało. W szczególności dziękuję kszonkowi za stuff i cenne rady. Edytowane 18 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) Spód ma 3.5cm grubości ? :blink: jakiś "wzorek" w środku ? btw. dobra robota :) Edit: 4.5 :) Edytowane 18 Lutego 2007 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Grubość spodu świetna ! dobra robota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Spód ma 3.5cm grubości ? :blink: jakiś "wzorek" w środku ? btw. dobra robota :)Spód ma 4,5 grubości a nie 3,5 :) Wzorek w środku taki jak w kontenerze LukeXE, czyli wytoczone kilka okręgów. Innego się nie opłaca robić,gdyż osądziłem że najważniejsza jest masa. Dlatego IMHO nie warto robić czegoś takiego jak np. Kingpin. Może to troszeczkę daje, ale nie jest wprostwpoporcjonalne do wykonanej pracy, a i szkoda miedzi. Nie mam z tym za dużego doświadczenia, więc mam nadzieję , że nic nie padnie w przedbiegach. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Świetnie! Za tydzień działamy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Ta miedz ma 45mm a na gorze wytoczone sa 2 okregi glebokie na 2mm? Co chcecie dac do tej rury DI czy LN2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Najpierw DI, może jak dostanę (ale to za dość długi czas) ciekły azot. A co się stało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 A co się stało?A co sie mialo stac? Napisz czy podstawa wyglada tak jak opisalem ja wyzej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 No tak, podstawa wygląda tak jak opisałeś. Pytam się co się stało, ponieważ chcę się dowiedzieć, co takiego źle zrobiłem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Nie wiem czy podstawa nie za gruba, ale sprawdzicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Na XS nawet do 6 cm radzą (gdzieś tak było przynajmniej...). Zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Podstawa akurat jest OK, długo będzie, jakby to powiedzieć, "zimno" trzymać. Masa robi swoje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Podstawa akurat jest OK, długo będzie, jakby to powiedzieć, "zimno" trzymać. Masa robi swoje :) przy LN2 i potrzebie dozowania, a nie przy DI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Masa robi swoje ale powierzchnia oddawania ciepla tez jest wazna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 No dobrze, kierowałem sie LN2, ale co nie zmienia faktu, że gruba podstawa w DI nie zaszkodzi. A jeśli już, to jakie będą straty, rzędu stopnia czy dwóch ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Chlopaki zarzuca DI kontener to zobaczymy jaka temp podstawy osiagna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 (edytowane) Właśnie robię próbę "na sucho", czyli bez kompa, jak kontener trzyma temp. Podstawa jest bez izolki, a sonda umieszczona ok. 2 cm od styku z niby procesorem. Niestety nie jest za ciekawie. Temp. utrzymuje się bardzo stabilnie już od 25 min. i wynosi ona -66 rock stable. By było niżej nie ma mowy. Jak widać nie można zrobić kontenera idealnego do DI i LN2 EDIT Kontener trzymał tą samą temp. bezobsługowo przez 50 min. Na pewno nie jest to koniec, bo zostałem wygoniony, gdyż stół ślusarski był potrzebny :) Po wylaniu wszystkiego ze środka (godzinę temu) jest w podstawie jeszcze -25 st. Edytowane 21 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Jaki termo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Termometr to CHY 700, więc to prawidziwe wyniki. Kontener jest teraz na c2d 1,6 GHz stress -57. To wszystko chyba na co go stać. Do LN2 powinien być idealny, lecz do DI się nie nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Wiesz po co ludzie robili 60mm spody do DI? Do prockow z CB. Dlatego masz gorzej niz lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 (edytowane) nauka nie idzie w las.. :D EDIT Trochę oziębiłem więcej spód i wyszło na c2d 2800MHz -59 w load. Niżej nie ma mowy. To już jest jego koniec. Edytowane 22 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 A nie mówiłem ci na gadu, że doopa będzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 (edytowane) A nie mówiłem ci na gadu, że doopa będzie ;)Noo, to już wiemy przez kogo tak słabo rura wypadła... wykrrakałeś :)!!!! EDIT Już po zabawie. Przedstawiam Pr0 i Elo pudło na DI mojego autorstwa. A TUTAJ nasze osiągnięcie. Aż tak super nie jest, ale trudno. Dopiero się uczymy. Edytowane 24 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...