spOOk Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 (edytowane) rok 1994.Pierwsze dylematy nad zakupem kompa.Amiga czy Piec ? Wybór padł na OPTIMUSA 386SX - 40Mhz(w turbo mode) 2MB ramu oraz 170MB dysk :) oczywiście dos+NC+win3.11 :D ech co to były za czasy. 1 komp na cały blok B-) czasy prehistoryka ,skoczów,civiizacji I ... <łezka w oku> Edytowane 8 Marca 2007 przez spOOk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoNr2d15 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Ja za czołem od Intel Celeron 366MHz 32MB RAMU SIS 8MB i dysk 8GB i w tedy miałem wgranego Win 95 czyli coś koło 97-98 roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyros Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Pamięta ktoś jeszcze ZX Spectrum? Ja miałem w wersji + z "ulepszoną" klawiaturą. Do tego magmetofon, telewizor, kasety z grami i jazda! Wczytywanie gry przez pięć minut, a na koniec nieraz komunikat "tape loading error". I od początku. Pisanie programów w basicu i pascalu... Chociaż że jestem z 91 roku. To pamiętam jako mały pięcioletni chłopiec grałem na "komputerze" spectrum w jakąś grę gdzie się najpierw z łodzi wyskakiwało a później nurkowało i walczyło się z kałamarnicami :D A teraz ten Spectrum leży w szufladzie, nawet z kilkoma oryginalnymi kasetami:D Ach to były czasy później mój ojciec miał laptopa z systemem 3.11 i grałem tam w Lotusa 3. I właśnie dzięki tej grze zapałałem miłością do wszystkiego na 4 kółkach:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwiin Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 a ja dopiero niedawno oddałem pewnemu zapaleńcowi ZX Spectrum 48 (gumiak) z fuul wyposażeniem i kilkoa kasetami z grami no i zielonym tv :) nawet miał taką dostawkę z przyciskiem "reset" oj nie pamiętam jak to się nazywało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...