Skocz do zawartości
miki

Komp Za 1800zł Do Pracy I Do Grania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Też potrzebuje rad co do złożenia kompa kasa na niego to 1800zł, będzie służył do pracy i do grania, składam go dla znajowmych, myśle ze coś na AM2 bedzie dobrym wyborem. Obecnie mam taki jak w sigu jednak jesli mialby byc intel sam bym poskladal jednak te 1800 to jest za maly budzet na c2d.Jeśli chodzi o oc to będzie niewielkie tzn w granicach 3MHZ.

Hdd 160GB Samsunga wystarczy -ok 200zł

Słucham porad teraz.

pzdr

Edytowane przez miki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Athlon 64 3200+ (2.0GHz) BOX /AM2/ 285zł

DFI Infinity NF Ultra II-M2 329zł

Geil 2GB (2x1GB) PC667 CL5 559zł

Palit Geforce 7600GS Sonic 256MB DDRIII 339zł

Seagate 250GB 7200rpm 8MB cache SATAII Barracuda 7200.10 270zł

1782zł nie starczy na zasilacz i grafike, ale warto nazbierac jeszcze te 200-250zł i kupic zasilke i jakas bude tania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Athlon 64 3200+ (2.0GHz) BOX /AM2/ 285zł

DFI Infinity NF Ultra II-M2 329zł

Geil 2GB (2x1GB) PC667 CL5 559zł

Palit Geforce 7600GS Sonic 256MB DDRIII 339zł

Seagate 250GB 7200rpm 8MB cache SATAII Barracuda 7200.10 270zł

1782zł nie starczy na zasilacz i grafike, ale warto nazbierac jeszcze te 200-250zł i kupic zasilke i jakas bude tania.

twardy 160GB wystarczy

pamiec 1GB też

jak ten proc bedzie sie krecil na tej plycie da rade z niego wycisnac 2,8??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na tej płycie nie wyciągniesz 2,8 to na żadnej ;)

Jeśli nie chcesz 2 GB pamięci (a przydało by się bardzo ) to weź 1 GB A-dat a za to 7900gs galaxy 1.4

Z dyskiem także twój wybór , zaoszczędzisz troche kasy , co możesz przeznaczyć na zasiłkę np Huntkeya hk350ap lub z tańszych fortrona i na jakąś bude

EDIT

Poprawiałem literówki ;)

Edytowane przez M@TI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mój temat w czymś ci pomoże: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=225888

Sam składałem bowiem kompa niespełna tydzień temu - górna granica wynosiła początkowo 1500 - ostatecznie skończyło się na 1700 z groszami - efekt w sigu. Sklepy, w których kupowałem to: znak.pl, proline, i jakiś taki mały u mnie w mieście ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mój temat w czymś ci pomoże: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=225888

Sam składałem bowiem kompa niespełna tydzień temu - górna granica wynosiła początkowo 1500 - ostatecznie skończyło się na 1700 z groszami - efekt w sigu. Sklepy, w których kupowałem to: znak.pl, proline, i jakiś taki mały u mnie w mieście ;)

hm.. nie wiem ale wydaje mi sie ze ten komp z sygnaturki to troche slaby jak za ta kase?

skoro ja to co w podpisie( w tym buda za 100z+artic silver5 16zeta) dalem mniej niz 1200, bez dysku i grafiki?

Edytowane przez bleys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm.. nie wiem ale wydaje mi sie ze ten komp z sygnaturki to troche slaby jak za ta kase?

skoro ja to co w podpisie( w tym buda za 100z+artic silver5 16zeta) dalem mniej niz 1200, bez dysku i grafiki?

bez dysku i grafiki to by mnie wyniosło 1000zł - nie wiem - taniej nic nie udało mi się znaleźć :)

mówimy oczywiście o nowych częściach?

Edytowane przez EXO3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi