dar_max Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Nie wiem o co chodzi dzisiaj podczas włączania kompa wyskoczył mi komunikat takiej treści zanim jeszcze się winda załadował przy sprawdzaniu przez bios konfigu napędów itp. komunikat ma taką treść: Secondary IDE channel no 80 conductor cable installed CMOS checksum error - Defaults loaded Warning! Bios has been flash or the JCLK jumper been changed. Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit! No to wchodzę do biosa i ustawiam wszystko tak jak miałem wcześniej. OK wszystko się ładuje ale później gdy wyłączę kompa komunikat znowu się pojawia i zabawa z biosem zaczyna się od początku co mam zrobić? Proszę pomóżcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Bateria sie konczy na plycie glownej? :rolleyes: Czemu ludzie pisza POMOCY!!1 a daruja sobie podanie kilku szczegolow dot sprzetu? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar_max Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Orgiusz to wystarczy czy może coś więcej mój konfig to: Epox 8RDAEi Sempron 2200+ dysk maxtor 40GB grafa radek 9200 ramy 512+ 256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Zobacz też jaką taśme masz do twardego dysku podłączoną 40 czy 80 ? A bateria na płycie gł jak napisał Orgiusz jest wyczerpana czas na nową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 (edytowane) Bateria sie konczy na plycie glownej? :rolleyes: Czemu ludzie pisza POMOCY!!1 a daruja sobie podanie kilku szczegolow dot sprzetu? :| Orgiusz to wystarczy czy może coś więcej mój konfig to: Epox 8RDAEi Sempron 2200+ dysk maxtor 40GB grafa radek 9200 ramy 512+ 256 ale zapomniales o najwazniejszym....o naj naj najwazniejszym...... zasilaczu choc w tym wypadku nie byl on tak bardzo wymagany... ale zapomniales :wink: B-) przelacz dysk na pierwszy kontroler, bateria do wymiany, jak wspomniano wyzej ;) Edytowane 24 Lutego 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar_max Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Dzięki wszystkim za odpowiedź rzeczywiście to była bateria teraz jest nowa i problem znikł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...