Gość tilas21 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Mam plytke : Gigabyte Ga-965P S3 procek: E4300 @ 2,4 w BOXie + DDR2 Goodram 1GB 667MHz PC-5300 CL5 niestety niewiem jakie kosci ale nie sa dla mnie najwazniejsze testy lecz codzienne korzystanie z komputera z na najwyzszych jak to mozliwe ustawach ale takie optymalne ustawy (zaznaczam ze kosci niesa chlodzone:/). Zastanawiam sie na ile moge pociagnac kosci czy lepiej sklaniac sie do predkosci MHz czy moze timingami ?? Dopiro co sie przesiadem z ddr1 i niewiem ile kosci moga wytrzymac jakie sa objawy gdybym przesadzil np. z predkoscia (niepodwyzszajac V)... Aha zasilka to Chieftec (jakos tak:P sie pisze) 420W - po zmianie predkosci cpu na 2,7 i zmianie kosci na 4 4 4 12 i 600 komp co prawda sie wlacza ale inaczej niz z samego 2,4... tzn. robi restart ale calkiem odcina zasilanie a pozniej dopiero startuje (jak z wylaczonego). Napiszcie mi jakie sa optymalne takie bezpeczne ustawy (o proca sie nieboje ale kosci) tak abym mogl spac spokojnie (zaznaczam ze czasem komp dziala po 20h) zeby kosci mi sie niewydymily. Moze troche przesadzam ale wole dmuchac na zimne (kosci:D) zamiast zbierac proszek.icon_smile3.gif GG:5134075 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 boshe ale bełkot... zajrzyj do tematu o tej płycie głownej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...