Yearman Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Szukam przepisu na przystawke zwana PALUCHAMI z dipem czosnkowym. czy ktos o nich slyszal i wie jak to zrobic ? wydaje mi sie ze jest to ciasto rzucane na gleboki olej ale nie moge skombinowac jak to sie robi-wychodzi z tego odcinek ok 2-3 cm x 15-20 cm takiego jakby dmuchanego ciasta, ktory macza sie w dipie czosnkowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Znajomi podają to w restauracji. Jest to zwykłe ciasto do pizzy. Wałkujesz zeby miało grubość oko 2 cm i na tyle samo rozcinasz. Później do frytownicy, na gorący olej, czekasz kilka minut i gotowe. Bardzo proste i szybkie do zrobienia, w sam raz jako przystawka do piwa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Robiłem to z ciasta na pizze, ale urozmaiciłem przepis. Do środka dodałem po kawałku sera zółtego :) Bardzo dobre i bardzo syte, najlepiej smakuje z kilkoma sosami(np. salsa, czosnkowy i jeszcze jakiś) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...