szpara25 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Pozwolcie, ze opisze sytuacje od poczatku. W poniedzialek spalil mi sie monitor, podlaczylem stary... I gdy uruchamial mi sie komp system nie chcial sie uruchomic (Byl ten ekran z Windows XP i te kreski ktore sie laduja, i tak przez caly czas). Zrobilem formata... Wszystko ladnie zainstalowalem i we wtorek rano znow tak mi sie zrobilo... Tryb awaryjny dziala... Lecz normalnie system nie chcial sie wlaczyc... Reset... Znow okno ekran z Windows XP i te kreski... I ku memu zdziwieniu po 5min sie zaladowal... I wszystko gralo.... I te bootowanie jest prawie (bo czasami wlacza sie normalnie) caly czas. *Zrobilem format - formatowalem partycje tylko ta gdzie mam system i stery... Reszty nie ruszalem bo nie chcialem tracic plikow ktorych jest sporo... Czego moze byc to przyczyna? Watpie ze sprzetowa... Wszystko dzis czyscilem.... Moze ktos zna odpowiedz i pomoze w rozwiazaniu problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Z problemów softowych to tylko jakiś wirus mi przychodzi na myśl - mozę cos się zagnieśdziło wczęsniej na innej partycji i po reinstalce uszkodziło sysa . Albo uszkodzona instalka XP . Podaj jaki masz konfig bo może się to okazać problem sprzętowy a nie softu . Podłącz hdd u kumpla i zrób skan antywirusowy , dobrze by było to zrobić kilkoma AV. Informacje na temat stanu dysku też się przydadzą ( w Evereście opcja Magazyn>Smart ) U siebie zrób sprawdź ram ( lub od razu u kumpla ) z pomocą GodlMemory , Memtest86 czy Memtest+ . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...