hinco Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 No więc tak.. Spalił mi sie GF6600, postanowiłem kase z fc przeznaczyć na kompa i samochód, ale pojawiło sie tyle niepewności że muszę tutaj pare pytań zadać ;) Obecny konfig: - Abit aa8 duramax (i925X, DDR2 uGuru etc) wypas płytka jak dla mnie ;) - Celafon D 325 (ee.. taktowanie 2533, idzie 3,8 z sporo podbitym napięciem :( ) - micron D9 (ecc :angry: kupiłem ecc przez błąd w opisie sprzedającego, ale idą około 600 na CL3) - stary zasłużony mocarny weteran chieftec 360 (codziennie uświadamia mi że inwestycja w zasilacz opłaca się, nieraz przez moje spięcia pogonił mnie zabezpieczeniami ;) ) - lcd samsunga 713N 17' - grafika matrox PCI 2MB powah! Na chwilę obecną jestem w stanie dołozyć do kompa jakieś 400zł max, podejrzewam że jeżeli się sprężę i zacisne pasa, wiele nie wydam, wręcz zarobię i do kwietnia będzie moze już ok 5 stów. No i teraz tak, na C2D nie bardzo mnie chyba stać, ale może ceny zjadą w dół w ciągu miesiaca, tak samo grafika i tutaj upatruje swojej szansy :mrgreen: PRzy okazji, ile dostane za proca z płytą ? Czekam na propozycje co robić.. ;) Czeka mnie matura, i w sumie grafika na pci skutecznie hamuje zapędy do grania etc ;) No ale ileż można, nawet teledyski składają się z kwadracików :( Z góry dziękuję za opinie/porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Hmm mysle, ze proc+plyta conajmniej 300-350 przy dobrym opisie i znalezieniu frajera moze wiecej :) Ale i tak nawet optymistycznie liczac nie bardzo chce starczyc na cos przyszlosciowego z w miare dobra grafa. To moze tak- opchnac proca wziac na jego miejsce pentium 5x0 albo 6x0 i do tego 7300gt albo 7600gs? Tylko ile w tym abicie mozna fsb wycisnac bo pamietam , ze powyzej 220 na tych chipsetach jakies problemy sie zaczynaly i tylko niktore modele plyt to umialy obejsc. Jak dla mnie czekanie na karcie z 2mb w ktorej nawet 1280x1024 nie pojdzie to masochizm majac lcd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) Hmm mysle, ze proc+plyta conajmniej 300-350 przy dobrym opisie i znalezieniu frajera moze wiecej :) Ale i tak nawet optymistycznie liczac nie bardzo chce starczyc na cos przyszlosciowego z w miare dobra grafa. To moze tak- opchnac proca wziac na jego miejsce pentium 5x0 albo 6x0 i do tego 7300gt albo 7600gs? Tylko ile w tym abicie mozna fsb wycisnac bo pamietam , ze powyzej 220 na tych chipsetach jakies problemy sie zaczynaly i tylko niktore modele plyt to umialy obejsc. Jak dla mnie czekanie na karcie z 2mb w ktorej nawet 1280x1024 nie pojdzie to masochizm majac lcd. FSB 226 było, ale ewidentnie proc pada. To jest niby tak obcięta wersja pierwszego fatal1ty, i teoretycznie powinno być podobnie, chip chyba różni się tym że w mojej nie automatycznej blokady pci/agp tylko jest manualna(wklepuje wartości pci i pci-e). Lol, 300 zł :lol: liczylem na 250 max za komplet ; ] A jak to jest z tymi obniżkami, przeczytałem że intel planuje obniżki poważne na 2 kwartał. Tylko jak to jest z grafami? Opcja jest taka, że albo biore w kwietniu wszystko (e4300(ok 350zł)+ 7300GS (200zł) i p5b dlx(ok350) ) albo teraz kupuje 73 GT i zawieszam temat ;] Powiem że na tej grafie co mam da sie żyć :P Strony się płynnie przewijają w miare, obraz nie męczy oczu, kolory nie sa najlepsze no ale cóż, może to przez to że mój lcd ma złącze dsub:( http://xtremesystems.org/forums/showthread...p;highlight=aa8 wygląda na toze 260fsb da rade wycisnąć ; ] Edytowane 1 Marca 2007 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) e4300 spada na 113$ wiec u nas to jakies 450 w to ze p5b deluxe spadnie z 600 na 350 w ciagu dwoch miesiecy to predzej w mikolaja i krasnoludki uwierze :D PS. Nie no highendowe mobo na 925 ida calkiem wysoko na allegro. PS2. Ja nie bylem w stanie przezyc na zintegrowanym x300 z sharowanym 256 ramu :D Edytowane 1 Marca 2007 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Z asusem to coś mi się pochrzaniło :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...