dadaya Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Szukam karty do zgrywania z kamery analogowej w normalnej cenie :lol: tj. 400-799 pln.Kamerke mam w standarcie VIDEO 8, niezależy mi na oprogramowaniu i dodatkach. Wiem że do DV można dostać już od 395 Czy jest może jakaś przejściówka albo jakiś domowej roboty patent ,żeby to razem podłączyć ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Do DV kartę kupisz za sto parę zł, przecież jest to nic innego jak najzwyklejszy kontroler FireWire. Natomiast z analogowych osobiście polecam Pinnacle Studio DC10+, ale nie wiem czy kupisz ją do 800zł... Skrócony opis znajdziesz na http://www.rgb.com.pl/kartywideo/dc10plus.html Bez problemu zgrasz tą kartą materiał na dysk, obrobisz np. w Adobe Premiere i z powrotem nagrasz na taśmę video. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Pinnacla mozna znalezc w Vobisie www.vobis.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 RGB ma chyba jednak lepszą cenę DC10+ Gdzieś widziałem wersję retail tej karty (bez softu) za poniżej 900zł, ale nie pamiętam gdzie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrabcio Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Ja zgrywam z Sony HI8 zwykla TV AverMedia 98 w polowie PAL..24fps zero strat klatek...uzywam VirtualDUBA divx 3,11 lub 5.02... kilka filtrow i jakosc dla mnie wystarczajaca... uzywana karte za 150 zl mozna kupic.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Jednakże o pełnym PAL-u @25fps bez gubienia klatek na karcie TV można zapomnieć, karty video mają sprzętowe kodeki (MJPEG), które procesem kompresji/dekompresji obrazu nie obciążają procesora w komputerze. Ja amatorsko używam leciwej już karty miroVideo DC20 (ta karta ma już 5 lat!), i jakości zgranego nią materiału, a materiału z tunera TV to nie ma co nawet porównywać, zaś przy odtwarzaniu z kompa na TV nie ma praktycznie różnicy z materiałem źródłowym :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reksio Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 A ja mam pytanie dot VirtualDuba i FlyVideo 3000. Ten program nie chce mi zgrywać. Podobno to wyna ustawień (koleś w sklepie tak twierdził), ale ja nignie nie moge znaleźć opisu do tego programu. HELP MI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Reksio, a jakiego kodeka używasz? spróbuj jakiegoś MJPEG-a, np. Morgan. Najpierw sprawdź czy innym programem Ci nagrywa, np. avicap32 dadaya, mam coś dla Ciebie: http://allegro.pl/showitem.php?item=5936548 Pozdrawiam wszystkich wideo-amatorów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Ja polecam karty ATI z serii AllinWonder.Pelny PAL (720x576) do mpeg2 bez gubienia ramek :D .Zalecany jest jedynie proc ok.1GHz i HDD 7200 obrotow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadaya Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 LECHOO dzięki za linki ,ale czy ktoś już kupował w RGB ? allegro wygląda OK, ale przy tej cenie wole mieć gwarancje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reksio Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Na wszystkich kodekach jest tak samo teraz mam DivX 5.01 Bundle. Testowalem jeszcze jeden program. Wywalał takie same komunikaty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Za 950zł kupisz GF3 z Gainwarda, ma wejścia i wyjścia Video. Jakość zgrywania b.dobra - DVD. Sprzętowa kompresja do MPEG2. Dołączyli także program do obróbki i kodowania filmów. Jednym słowem : polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Karty graficzne z TV In/Out nie nadają się do obróbki video, a dokładniej do nagrywania materiału z powrotem na taśmę video. Wyjścia TV w tych kartach wyświetlają tylko pełne klatki (jak na monitorze), a nie półobrazy jak karty video, co powoduje że otrzymujemy bardzo brzydki efekt przeplotu. Chyba, że użytkownikowi zależy jedynie na zgraniu matariału do kompa bez późniejszego eksportowania na taśmę video, wtedy przy materiale zgranym w pełnym PAL należy odpowiednimi filtrami usunąć przeplot, aby film oglądany na monitorze nie wykazywał tego nieprzyjemnego efektu. Gainward nie ma sprzętowej kompresji MPEG2, lecz programową, poza tym materiał zgrany w MPEG nie nadaje się do bezpośredniej obróbki i wymaga czasochłonnego przeliczenia w programie do edycji. Do bezpośredniej edycji używa się formatu w którym każda klatka (półobraz) jest niezależna od innych, np. MJPEG lub DV. Zresztą co tu więcej dyskutować - karta video jest niezależna od innych komponentów w komputerze, a zmieniając kartę graficzną jesteśmy skazani na zmianę modułu rejestrującego video. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Na wszystkich kodekach jest tak samo teraz mam DivX 5.01 Bundle. Testowalem jeszcze jeden program. Wywalał takie same komunikaty. Z tego co wiem to divx 5.01 ma cos skopane i moga wystapic problemy przy kodowaniu filmow Divx Starszy -> Divx 5.01 i przy zgrywaniu. Zainstaluj 5.02 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Jesli poczebujesz karte graficzna do wszystkiego to polecam ATI Radeon 64DDR VIVO. Bardzo dobra do nagrywania z kamery na komputer plus jest dobra do grania w gry 3d. Jesli potrzebujesz karte tylko do nagrywania to ATI TV Wonder jest tym czego szukasz. Tutaj masz wiecej informacji http://www.ati.com/products/pc/radeon64ddr/index.html :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Człowiek chce kupić kartę video, a nie kartę graficzną - przecież zaznaczył to w temacie. Godna polecenia do zastosowań półprofesjonalnych jest jeszcze karta VideoZIP RT rodzimego producenta HDP Electronics - http://www.hdp.com.pl - chociaż cena trochę odstrasza :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadaya Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgadza się szukam karty VIDEO ,ale ale ceny tych Video zwalają z nóg :evil: jestem absolutnym amatorem to po ch... mi karta za 1500,- Coraz bardziej zastanawiam się nad grafą VIVO materiał będe z grywał na CR-W,to może pomysł z ATI lub GF3 nie jest zły. Pytanie czy strace procentowo jakość obrazu po zgraniu na dysk przez te wejścia z kart graficznych :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 jesli chodzi o karty ViVo to tylko ATI (seria AIW albo seria ViVo).Wszystkie karty na chipach nVidii sa do kitu jesli chodzi o capturing (chyba ze chcesz zgrywac w 320x240).Jesli chcesz pelny Pal 720x486 do MPEG2 to tylko ATI,lub Matrox Marvel ale ten drugi jest bardzo drogi (ok.2000zl). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadaya Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 Kolejne pytanko Znalazłem karte grafiki ATI RAGE FURY PRO 32MB VIVO Czy ktoś korzysta z tej karty i co z jakością zgrywanego materiału video? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 Kolejne pytanko Znalazłem karte grafiki ATI RAGE FURY PRO 32MB VIVO Czy ktoś korzysta z tej karty i co z jakością zgrywanego materiału video? No tak jak na kazdej karcie Ati :D czyli poprostu bardzo bardzo cacy !!! duzo sie tym interesowalem rok temu kiedy sam szukalem takiej karty i mozesz mi wierzyc ,ze lepszej karty do amatorskiego capturingu nie znajdziesz.No chyba ze lubisz grac,bo ta karta w grach sprawuje sie jak Riva TNT2.Ale jesli nie grasz to ta karta ci wystarczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...