Cinek68 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Witam, Chciałbym prosić was o pomoc w wyborze odpowiedniej dla mnie karty graficznej (PCI-E), która umożliwiałaby komfortowe granie w nowe gry. Fundusze, które chciałbym przeznaczyć na ten zakup to maks. 700-750zł Mój procesora : Athlon 64 3000+ RAM : 768 MB (zamierzam dokupić 512MB lub 1GB) Zasilacz posiadam megabajta ale wymienie na Modecom MC-350 Jeszcze jedno pytanie : Teraz modne są procesory dwurdzeniowe. Czy z tym procesorem i nową kartą graficzną będ emógł komfortowo grać w nowe gry? Pozdrawiam, Cinek Edytowane 4 Marca 2007 przez Cinek68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Modne są ale niema jeszcze dużo gier podnie. Jak masz czas to poczekaj do premiery 8600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 IMO dobre rozwiązanie to Palit 7900gs i starczy jeszcze na 512MB ramu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Nom dokladnie, Palit 7900gs i dodaj z 512MB ramu, to bedzie najlepsze rozwiazanie, bo na 768MB ramu bedzie Ci niestety haczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noel20 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 ja też bym obstawiał na 7900gs tyle żę galaxy. dobrze sie kręcą( nie wiem jak palit) i chłodzonko mają dobre. i taką karte można znaleść już za 600zł. wyżej nie ma czego szukać, bo na kolejny skok wydajności to już trzeba min 1000zł. dalej... 1Gb ramu teraz to minimum i to w dualu. zasilacz to na pewno nie modecom. miałem rok ten szajs.... teraz mam chiefteca. nawet kumpel co robi w serwisie mówi że po roku one wracają... mi spuchły kondziorki. No i na takim konfigu to już można pograć, ale.... np w Oblivion albo Gothica 3 to już na max detalach nie ma szans.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek68 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 a co sądzicie o tej karcie : http://www.allegro.pl/item171099051_palit_...2_mb_1_1ns.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) ja też bym obstawiał na 7900gs tyle żę galaxy. dobrze sie kręcą( nie wiem jak palit) i chłodzonko mają dobre.Pality 7900gs po lekkim "dotknięciu" ołówkiem kręcą sie jak wściekłe. Mod prosty jak drut i gwarancji nie tracisz. Na GPU idzie osiągnąć takty w granicach 680Mhz na stockowym chłodzeniu. Edytowane 4 Marca 2007 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Jak teraz to kup 79gs od Palita, ale ja bym na Twoim miejscu poczekał na premiere 86xx :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek68 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Jak teraz to kup 79gs od Palita, ale ja bym na Twoim miejscu poczekał na premiere 86xx :wink:Tak szczerze mówiąc, to mnie jakoś odstrasza to 128bit w tych 8600... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 ja też bym obstawiał na 7900gs tyle żę galaxy. dobrze sie kręcą( nie wiem jak palit) i chłodzonko mają dobre. i taką karte można znaleść już za 600zł. wyżej nie ma czego szukać, bo na kolejny skok wydajności to już trzeba min 1000zł. dalej... 1Gb ramu teraz to minimum i to w dualu. zasilacz to na pewno nie modecom. miałem rok ten szajs.... teraz mam chiefteca. nawet kumpel co robi w serwisie mówi że po roku one wracają... mi spuchły kondziorki. No i na takim konfigu to już można pograć, ale.... np w Oblivion albo Gothica 3 to już na max detalach nie ma szans....Modecomy są dobre, ale dopiero seria MC :] Palit się kręci lepiej od Galaxy na stock napięciu i chłodzeniu, do tego do Palita jest banalny mod ołówkowy. Wracając do tematu. 2 rdzenie sobie możesz odpuścić, bo na razie to znikoma ilość gier korzysta z 2 rdzeni :) Ja bym brał na twoim miejscu 7900GS od Palita (około 550zł) + sprzedał 1 kostkę 256Mb i kupił jedną 512, tak żebyś miał 1 GB w dualu ;] Będzie wydajnie i jeszcze kasy trochę zostanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek68 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Jeśli zdecydowałbym się na zakup karty w tej chwili - wahałbym się pomiędzy tymi dwiema kartami : 1) http://allegro.pl/item172210315_galaxy_790...0_gs_1_4ns.html 2) http://allegro.pl/item171099051_palit_x195...2_mb_1_1ns.html Która według was będzie lepsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Zdecydowanie 7900gs :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Chociaż jestem fanem NV wydaje mi się że radeon będzie wydajniejszy.Jest to moja subiektywna ocena niestety nie mam żadnych linków do testów. Edytowane 6 Marca 2007 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 7900GS jest słabsze, na stocku. Po o/c na poziom 600/1600 X1950PRO z racji słabego o/c zaczyna odstawać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 A ilość PS i VS nie gra roli ? Bo w X1950 jest troche większa , no i niby ma DDR3 1.1ns teoretycznie powinny się dobrze kręcić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Dobrze się kręci tylko teoretycznie... Te radki mają jakoś biosowo zablokowane oc memek. I podniesienie taktowań o 1 Mhz daje black screena. Tutaj jest porównanie x1950Pro z 7900GTO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek68 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) Dobrze się kręci tylko teoretycznie... Te radki mają jakoś biosowo zablokowane oc memek. I podniesienie taktowań o 1 Mhz daje black screena. Tutaj jest porównanie x1950Pro z 7900GTO :) Ale na tym Radeonie co podałem są pamięci 1.1ns które na tym palicie są zaniżone ze standardowego 1800 do 1600, a na tym Sapphirze w teście znajdują się pamięci 1,2ns, które posiadają firmowo podniesione taktowanie. To chyba robi różnicę? Edytowane 7 Marca 2007 przez Cinek68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) 720zł.... IMO lepiej za 570zł brać 79GS który po o/c uzyskuje podobne/lepsze wyniki. a 150zł dołożyć/odłożyć. Edytowane 7 Marca 2007 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek68 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zdecydowałem się już na Palit X1950Pro Super. Czy A64 (s754) 3000@2550mhz nie będzie dla tej karty ograniczeniem? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Nie będzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...