szpara25 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Witam. Moj sprzet: Ramy firmy Blitz Zasilacz Akyga 400W BOXowe chlodzenie na procku. Gdy podkrecam go na 2500 to CZASAMI nie komp nie wstaje, monitor sie nie odpala, musze go kilka razy zrestartowac aby ustawienia na mobo zrobily sie "default" Nie znam sie "dobrze na "oc" Nie mam nawet opcji zmiany mnoznika i napiecia procka... na tej mobo. Co mam zrobic zebym mogl dalej krecic? Moze kupic nowy zasilacz i chlodzenie na procka? Choc temp od 30 do 42 w stresie. (Testowalem w prime95). Napiecie pamieci moge zmienic w winie... "CoreCenter" ZASILACZ CHLODZENIE Myslalem nad takim czyms. Mam do dyspozycji 200zł. Jesli kupie to bede mogl krecic dalej? Edytowane 4 Marca 2007 przez szpara25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Rozumiem, że przy 2,4 czy 2,5GHz komputer przechodzi 2h w prime95? Ta płyta tak ma, że coldbotuje przy HTT ~250MHz i więcej (chyba, że nowe wersje BIOSu poprawiły ten problem). Jedyne rozwiązanie to wymiana na np: BIOSTARa AM2L (ok 200zł w morele.net). A zasilacz też wypadałoby zmienić na np: Modecoma MC350, Chiefteca DPS 350W lub tego Amacroxa co podałeś. Zanim zadasz następne pytanie, zapoznaj się z tematem o swojej płycie! Edytowane 4 Marca 2007 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) @UP ta w prime95 przechodzi test na CPU... :) Przeczytalem te 13 stron... I wnioskuje ze nie oplaca sie inwestowac w nowy zasilacz jezeli nie kupie nowego mobo... Edytowane 5 Marca 2007 przez szpara25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...