jan Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Witam. Mam taka prośbe, chce poskładac jakis w miare komputerek i nie wiem czy wszystko do Siebie w nim pasuje. Wiec jak macie jakies lepsze propozycje to prosze o pomoc !! :) Płyta główna: Gigabyte GA-M55S-S3 s. AM2 nForce 550 Procesor: Athlon 64 x2 3600+ s.AM2 BOX Karta graficzna: hmmm i tu mam problem pomiedzy Gigabyte 7600GT 256MB 128Bit PCI-E DDR3 a drugą Galaxy GF 7900GS 256MB 256Bit PCI-E DDR3 1.4 ns i nie wiem która bedzie lepsza ?? Dysk: WD WD2500KS 250GB sATA II 16MB Pamieć DDR2 : Geil 1GB DDR2 800 Dual Chanel Kit Ultra 4 no i do tego jakas obudowa z zasilaczem Powiedzcie co myslicie o Tym zestawie. I czy nada sie do Gierek ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Bierz co chcesz nawet deszcz... A tak na poważnie to ja bym dokładał do chociaż palita 7900GS bo momentami różnica pomiędzy 256Bit a 128Bit jest ogromna :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 ale ten Gs ma 256 pamieci chyba :>.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) ale ten Gs ma 256 pamieci chyba :>.......... Obie mają 256MB pamięci :] tylko 7900GS ma 2 razy większą przepustowość i więcej potoków :wink: Edytowane 4 Marca 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 ok. Dzieki za porade. A co z resztą :> w miare ok :>?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Mi się nie podoba ta "obudowa za zasilaczem" ;] Do tego zestawu to coś pokroju Modecoma MC 400 lub Hunkey'a HK 350AP (real power 450w) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 To lepiej osobno obudowe i zasilacz :>?? hmmm cos sie za duzo nie dowiedziałem. Moze mi ktos powiedziec czy ma sens to kupywac :>?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Do obudów są najczęściej dołączone tanie chińskie zasilacze, które swoją moc mają tylko na naklejce, i często się palą zabierając coś ze sobą. Dlatego radzimy ci <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jakąś obudowę bez zasilacza i oddzielnie kupić coś porządnego. BTW nie pisze swoich 2 postów jeden pod drugim, tylko używaj opcji Edytuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 No juz chyba wiem co wezme: Płyta główna: Gigabyte GA-M55S-S3 s. AM2 nForce 550 Procesor: Athlon 64 x2 3600+ s.AM2 BOX Karta graficzna:Galaxy GF 7900GS 256MB 256Bit PCI-E DDR3 1.4 ns Dysk: WD WD2500KS 250GB sATA II 16MB Pamieć DDR2 : Geil 1GB DDR2 800 Dual Chanel Kit Ultra 4 Zasilacz: HuntKey HK-350AP no i jakas obudowa ładna do tego:) Mam nadzieje ze bedzie to łądnie działało :> i zasilacz da rade :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Nie ma innych płyt głównych niż gigaszmelc? IMHO lepiej kupić DFI Infinity NF Ultra II-M2 (~340zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Dokładnie ten Gigabyte to szit :) Bierz DFI :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Zestaw OK, może dysk Seagate Barracuda 7200.10 250GB 16MB i może inne pamięci, np. OCZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Ok dzieki za pomoc. Pomyśle jeszcze nad tą płyta i tymi pamiątkami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Nad płytą nie ma się co zastanawiać :) bierz DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Moze ten zasilacz :> http://www.allegro.pl/item170705390_amacro..._wa_wa_vat.html lub ten http://www.allegro.pl/item170024053_zasila...gw_36_m_cy.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Od wszelakiej maści Tracerów z daleka. Bierz tego Amacroxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Nad płytą nie ma się co zastanawiać :) bierz DFIA nie lepiej Abita, tanszy i nie trzeba zmieniac chlodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...