Portal Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Witam Poczytalem sobie troche o plytach pod C2D i mam metlik w glowie jak trza. Moze ktos kto sledzi to na bierzaco ma lepsze rozeznanie i wlasnie do takich osob kieruje swoj problem , swoja prosbe. Otoz niedlugo bede skladal nowy komputerek oparty o procek C2D 2.13GHz , jakies 2 Gb ramu i jakiegos GF 7900 albo GF86xx Ale caly czas mam problem z wyborem plyty glownej. Po przeczytaniu tematow o plytach moj wybor padl na dwie : - Asus P5B deluxe ( bez WiFi) rev 1.04g - Gigabyte DS4 rev 3.3 Wiem ze kazda z tych plyt obarczona jest pewnymi niedociagnieciami ktore byly naprawiane przez kolejne rev plyt i Biosy - ale doradcie mi prosze ktora z nich wybrac ? z ktorej bede zadowolony , z ktora bede mial mniej problemow ? Prosze doradcie PS. Oczywiscie jak wiekszosc na tym forum ja rowniez bede chcial krecic procka do max ( chlodzenie scythe inficity) a takze chcialbym aby owa plyta byla takze dobra do prockow o FSB 1333Mhz oraz krecenia ich .( ktore maja wyjsc jeszcze tym roku i na ktore moze sie pzresiade jak ceny sie unormuja) A jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje - ale to na marginesie tego topicu - przecierz Gigabyte wykupilo Asusa to dlaczego produkuja oddzielne plyty glowne ? dlaczego nie zrobia jednej pozadnej a moze te plyty ktore sie ukazaly w 2006 na i965 i i975 sa ostnimi pod nazwa Asus bo w 2007 nastapila fuzja firm (GB&Asus) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 hmm , czyzbym zadal az tak trudne pytanie :) ze brak jakich kolwiek reakcji , propozycji itp A jeszcze do tego zestawu dodam Abit AB9 QuadGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Na podstawie recenzji to bralbym QuadGT potem DS4 a asusa na samym koncu. Ale to moze byc tylko efekt negatywnych doswiadczen ze zwyklym p5b jakie montowalem kumplowi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Na podstawie recenzji to bralbym QuadGT potem DS4 a asusa na samym koncu. Ale to moze byc tylko efekt negatywnych doswiadczen ze zwyklym p5b jakie montowalem kumplowi :D Stawiasz Abita na pierwsze miejsce - cos dobrego slyszales gdzies o tej plycie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 http://images.anandtech.com/reviews/mother...verclocking.png Jest odrobine wydajniejszy niz p5b dla bardzo wysokich fsb (asus zdaje sie wtedy przelacza strapa na 1333) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...