Skocz do zawartości
Portal

Trudny Wybor Plyty Glownej Do Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poczytalem sobie troche o plytach pod C2D i mam metlik w glowie jak trza. Moze ktos kto sledzi to na bierzaco ma lepsze rozeznanie i wlasnie do takich osob kieruje swoj problem , swoja prosbe.

Otoz niedlugo bede skladal nowy komputerek oparty o procek C2D 2.13GHz , jakies 2 Gb ramu i jakiegos GF 7900 albo GF86xx

Ale caly czas mam problem z wyborem plyty glownej. Po przeczytaniu tematow o plytach moj wybor padl na dwie :

- Asus P5B deluxe ( bez WiFi) rev 1.04g

- Gigabyte DS4 rev 3.3

Wiem ze kazda z tych plyt obarczona jest pewnymi niedociagnieciami ktore byly naprawiane przez kolejne rev plyt i Biosy - ale doradcie mi prosze ktora z nich wybrac ? z ktorej bede zadowolony , z ktora bede mial mniej problemow ? Prosze doradcie

PS. Oczywiscie jak wiekszosc na tym forum ja rowniez bede chcial krecic procka do max ( chlodzenie scythe inficity) a takze chcialbym aby owa plyta byla takze dobra do prockow o FSB 1333Mhz oraz krecenia ich .( ktore maja wyjsc jeszcze tym roku i na ktore moze sie pzresiade jak ceny sie unormuja)

A jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje - ale to na marginesie tego topicu - przecierz Gigabyte wykupilo Asusa to dlaczego produkuja oddzielne plyty glowne ? dlaczego nie zrobia jednej pozadnej a moze te plyty ktore sie ukazaly w 2006 na i965 i i975 sa ostnimi pod nazwa Asus bo w 2007 nastapila fuzja firm (GB&Asus) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podstawie recenzji to bralbym QuadGT potem DS4 a asusa na samym koncu.

Ale to moze byc tylko efekt negatywnych doswiadczen ze zwyklym p5b jakie montowalem kumplowi :D

Stawiasz Abita na pierwsze miejsce - cos dobrego slyszales gdzies o tej plycie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi