WoDzU_2 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Oto mój sprzęt (wiem, że niektóre informacje zbędne, ale przekleiłem z siga ;) ): > Asus M2N-E nForce 570 Ultra (BIOS 0602) > Athlon 3000+ Orleans AM2 (1.80@2.93 GHz, 1.55V ) > 2x1 GB Patriot SL CL5 (667@930 MHz, 1.95V) > Gigabyte Geforce 7600 GT Silent Pipe II 128 MB GDDR3 > Seagate Barracuda 160 GB SATA2 7200.10 (zapis prostopadły) > Amacrox Warrior 350W Active PFC I teraz moje pytanie: czy warto wymienić mobo na P5B Deluxe i procka na E6300, czy lepiej sprzedać grafikę i kupić coś lepszego? Dodam, że lubię pograć, ale według mnie mój 7600 GT jeszcze mi do wakacji starczy ( w wakacje będę miał jakieś 800 zł + kasę ze sprzedaży tej grafy). Na P5B Deluxe już kasę mam, na procka będę miał ze sprzedaży obecnego mobo i proca + niewielka dokładka. Mobo i tak raczej muszę zmienić ze zwględu na mały zakres napięć dla RAMu. Tak więc co mi radzicie? P5B Dlx + E6300 i grafa na wakacje za około 1200 zł, czy te 600 zł zostawić, w wakacje dołożyć do tych 1200 i kupić grafę za około 1800 zł? Z góry dzięki za wszystkie opinie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 IMO nic bym nie zmieniał. czekał do wakacji/późniejszego terminu i zmieniał odrazu cpu/mobo/gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoDzU_2 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 IMO nic bym nie zmieniał. czekał do wakacji/późniejszego terminu i zmieniał odrazu cpu/mobo/gpu. Czemu tak sądzisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 WoDzU_2 Już wyraziłem swoją opinię na temat Twojego spamowania w tym dziale. Po co było zakładać 10 tematów jeśli teraz pytasz się czy w ogóle coś zmieniać :mur: :evil: MO nic bym nie zmieniał. czekał do wakacji/późniejszego terminu i zmieniał odrazu cpu/mobo/gpu. Ja tak samo. Czemu tak sądzisz?Bo po co teraz chcesz zmieniać jeśli Twój PC jest wystarczająco wydajny. Po Cebicie ceny spadną wtedy zmienisz kompa ( zakładając 10 nowych tematów ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoDzU_2 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) WoDzU_2 Już wyraziłem swoją opinię na temat Twojego spamowania w tym dziale. Po co było zakładać 10 tematów jeśli teraz pytasz się czy w ogóle coś zmieniać :mur: :evil: Ja tak samo. Bo po co teraz chcesz zmieniać jeśli Twój PC jest wystarczająco wydajny. Po Cebicie ceny spadną wtedy zmienisz kompa ( zakładając 10 nowych tematów ) Ok, 10 nowych tematów masz zapewnione, specjalnie dla ciebie. A tak serio to założyłem może 4... :mur: Tak czy siak, dzięki za opinie. Edytowane 10 Marca 2007 przez WoDzU_2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Ok, 10 nowych tematów masz zapewnione, specjalnie dla ciebie. A tak serio to założyłem może 4... :mur: Tak czy siak, dzięki za opinie. No to o 3 za dużo. Zbieraj lepiej hajs do wakacji może wtedy już spadną ceny C2D a jak nie to będzie też większy wybór kart graficznych no i może ceny spadną. I zasilacz to przy zmianie grafiki też zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoDzU_2 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 No to o 3 za dużo. Zbieraj lepiej hajs do wakacji może wtedy już spadną ceny C2D a jak nie to będzie też większy wybór kart graficznych no i może ceny spadną. I zasilacz to przy zmianie grafiki też zmienić. Zasilacz to wiadomo, że do wymiany. CeBIT już na dniach, więc się zobaczy w maju-czerwcu. PS. 4, z czego 3 dotyczyły wyboru RAMu, a nie proc + mobo + RAM. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...