Skocz do zawartości
WoDzU_2

Nowe Mobo I Procek C2d Czy Karta Graficzna?

Rekomendowane odpowiedzi

Oto mój sprzęt (wiem, że niektóre informacje zbędne, ale przekleiłem z siga ;) ):

> Asus M2N-E nForce 570 Ultra (BIOS 0602)

> Athlon 3000+ Orleans AM2 (1.80@2.93 GHz, 1.55V )

> 2x1 GB Patriot SL CL5 (667@930 MHz, 1.95V)

> Gigabyte Geforce 7600 GT Silent Pipe II 128 MB GDDR3

> Seagate Barracuda 160 GB SATA2 7200.10 (zapis prostopadły)

> Amacrox Warrior 350W Active PFC

I teraz moje pytanie: czy warto wymienić mobo na P5B Deluxe i procka na E6300, czy lepiej sprzedać grafikę i kupić coś lepszego? Dodam, że lubię pograć, ale według mnie mój 7600 GT jeszcze mi do wakacji starczy ( w wakacje będę miał jakieś 800 zł + kasę ze sprzedaży tej grafy). Na P5B Deluxe już kasę mam, na procka będę miał ze sprzedaży obecnego mobo i proca + niewielka dokładka. Mobo i tak raczej muszę zmienić ze zwględu na mały zakres napięć dla RAMu. Tak więc co mi radzicie? P5B Dlx + E6300 i grafa na wakacje za około 1200 zł, czy te 600 zł zostawić, w wakacje dołożyć do tych 1200 i kupić grafę za około 1800 zł? Z góry dzięki za wszystkie opinie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WoDzU_2 Już wyraziłem swoją opinię na temat Twojego spamowania w tym dziale. Po co było zakładać 10 tematów jeśli teraz pytasz się czy w ogóle coś zmieniać :mur: :evil:

MO nic bym nie zmieniał.

czekał do wakacji/późniejszego terminu i zmieniał odrazu cpu/mobo/gpu.

Ja tak samo.

Czemu tak sądzisz?

Bo po co teraz chcesz zmieniać jeśli Twój PC jest wystarczająco wydajny. Po Cebicie ceny spadną wtedy zmienisz kompa ( zakładając 10 nowych tematów :damage_wall: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WoDzU_2 Już wyraziłem swoją opinię na temat Twojego spamowania w tym dziale. Po co było zakładać 10 tematów jeśli teraz pytasz się czy w ogóle coś zmieniać :mur: :evil:

Ja tak samo.

Bo po co teraz chcesz zmieniać jeśli Twój PC jest wystarczająco wydajny. Po Cebicie ceny spadną wtedy zmienisz kompa ( zakładając 10 nowych tematów :damage_wall: )

Ok, 10 nowych tematów masz zapewnione, specjalnie dla ciebie.

A tak serio to założyłem może 4... :mur:

Tak czy siak, dzięki za opinie.

Edytowane przez WoDzU_2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Ok, 10 nowych tematów masz zapewnione, specjalnie dla ciebie.

A tak serio to założyłem może 4... :mur:

Tak czy siak, dzięki za opinie.

No to o 3 za dużo.

Zbieraj lepiej hajs do wakacji może wtedy już spadną ceny C2D a jak nie to będzie też większy wybór kart graficznych no i może ceny spadną. I zasilacz to przy zmianie grafiki też zmienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to o 3 za dużo.

Zbieraj lepiej hajs do wakacji może wtedy już spadną ceny C2D a jak nie to będzie też większy wybór kart graficznych no i może ceny spadną. I zasilacz to przy zmianie grafiki też zmienić.

Zasilacz to wiadomo, że do wymiany. CeBIT już na dniach, więc się zobaczy w maju-czerwcu.

PS. 4, z czego 3 dotyczyły wyboru RAMu, a nie proc + mobo + RAM. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi