Skocz do zawartości
DziubekR1

Prosba O Pare Zdanek Na Temat Wymienionych Pamieci.

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwole sobie zalozyc osobny temat, bo jak ostatnio zadalem pytanie w duzym temacie o pamieciach, to sie nawet po tygodniu nie doczekalem odpowiedzi. Teraz czekam od wczoraj i raczej tez sie nie spodziewam. Sprobuje wiec w osobnym temacie, bo ostatnio pomoglo :) Tyle tytulem wstepu.

http://zukow04.fotosik.pl/albumy/145279.html#e - myslicie, ze cos warte ? PCB to chyba BP jesli sie nie myle, tylko te kosci AM1. Co to jest ?

http://zukow04.fotosik.pl/albumy/145270.html - i jeszcze szybka prosba o napisanie czegos na ich temat.

Kupilem juz GooDRama na BP (na kosciach nie ma nic), w poniedzialek odbieram i musze jeszcze jedna kupic. Znalazlem tez takie dwie i chcialem sie dowiedziec co to jest. Ewentualnie, jesli zadna z 2 wyzej wymienionych kosci nic nie bedzie warta, to na czym szukac drugiego GoodRama ? Bo mam w miescie obok typa, co po 120zl ma, wiec moze bym druga koste od niego wzial, jesli tamte dwie odpadna.

Z gory dzieki za odpowiedz

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GoodRAM'a najlepiej na Micronach celować + chłodzonko dla nich i na CL3 można coś fajnego uzyskać.

Tak to Twoje te pierwsze to własnie albo Mosele(te same co w drugich kostkach), albo Aeneony, albo Nanya.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli Microny to maja takie smieszne "M" na kosciach ? A co do tych co juz mam, to jesli piszesz, ze tylko takie 3 mozliwosci, to kurde troche slabo :) Ale za 90zl, to nie byla zla cena, zobaczymy jak pojda.

Kupilem wczesniej 2x 512MB GoodRama PCB BP, kosci Elpida, ale niestety, do dzisiaj do mnie nie dotarly i czeka mnie meka, aby odzyskac kase. A narazie musze cos kupic.

EDIT:

Czyli mam rozumiec, ze skreslamy te dwie kosci z linkow powyzej ?

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GoodRAM'a najlepiej na Micronach celować + chłodzonko dla nich i na CL3 można coś fajnego uzyskać.

Coś mi się wydaje, że lepiej będzie kupić jakiś value RAM przyzwoitego producenta. Będzie taniej i zapewne lepiej będzie się to nadawało do OC. Goodramy na micronach to dno (poza bardzo, ale to bardzo nielicznymi wyjątkami). Gdybym dostał zadanie znalezienia modułów na D9G kręcących się gorzej niż goodramy, to bym się musiał bardzo mocno postarać, żeby znaleźć coś takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi