Jinxed Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Witam , prosze o pomoc, sugestie w złożeniu zestawu którego to cena ma sie zamknać w kwocie 12000 zl wraz z monitorem.Jedynie czego jestem pewien to procek C2D e6700 2,66 ghz.W sklad ma wchodzic mobo, pamiec,grafa,muzyczna,obudowa,zasilacz,2xhdd,napedy optyczne,monitor.Komp ma byc przeznaczony do grania w głównej mierze + zabawa w o\c.Z góry dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 CPU ~ 2000 zł MoBO można wziąć Asusa Commando ~ 800 zł RAM - 2x1GB OCZ Platinum 800 DDR2 ~ 800 zł GFX - Galaxy GeForce 8800GTX ~ 2000 zł dźwiękówka - Creative Sound Blaster X-Fi Fatality ~ 500 zł obudowa - Chieftec Bravo LBX-01W-W-W biała ~ 300 zł zasilacz - Modecom MC-500 ~ 250 zł dyski - nie wiem ile potrzebujesz miejsca, dałem 2x300GB, powinno Cię zadowolić ;) - 2XSamsung HD300LJ ~ 2x250 zł = 500 zł nagrywarka DVD - Pioneer 111D ~ 130 zł monitor - zostaje na niego ok.5000 po zastosowaniu w/w komponentów. Za te pieniądze możesz mieć nawet 37' LCD Philipsa. Niestety nie wiem , jakie są Twoje oczekiwania, więc sam sobie coś wybierz, ew. napisz, czego oczekujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 (edytowane) Procesor Intel Core2 Duo E6700 2.67 GHz (S775) BOX 2138.00 Płyta główna Abit IN9 32X-MAX Wi-Fi 1321.00 Pamięć RAM 2x PDP Patriot Dual LLK 2x 1GB DDR2 EPP 800MHz CL4 / 1000 MHz CL5 1872.00 Karta graficzna GeForce 8800 GTX Gainward Bliss 768MB TV & 2x DVI (PCI-E) 2199.00 Dysk twardy IDE/SATA 2x Seagate 500 GB Barracuda ES (16MB, Serial ATA II) 1352.00 Obudowa Thermaltake Tsunami Black 419.00 Zasilacz Tagan 600W U26 i-Xeye II series Dual Engine 519.00 Nagrywarka DVD - Pioneer 111D 130.00 Razem 9950zł, więc zostaje Ci jeszcze 2050zł na monitor :D Zaoszczędzić możesz na: Płyta główna - jeżeli nie potrzebujesz obsługi SLI to doskonała będzie Abit QuadGT Karta graficzna - Galaxy będzie taniej (sprawdzałem wg cennika Komputronika, a tam jej niestety nie było ;)) Dysk Twardy - Jeżeli nie potrzebujesz 1TB pojemności to możesz kupić mniej pojemne :D Obudowa - Jeżeli nie gra ona dla Ciebie dużej roli to można kupić jakąś tańszą byle miała miejsca na przynajmniej dwa wentylatory 120mm Zasilacz - w sumie można kupić trochę słabszy do tej konfiguracji, jednak lepiej mieć trochę zapasu mocy :D Edytowane 14 Marca 2007 przez Valentine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Jak dla mnie HDD bez sensu. Wolałbym 3x320GB Seagate i z tego wychodzi bardzo podobna pojemność i do tego o wiele taniej albo 4x320 i jest dużo większa pojemność a cena i tak mniejsza. To, że człowiek ma kasę, to nie znaczy że trzeba ją głupio wydać :wink: Poza tym jeśli ma się 4 HDD to można już fajne rzeczy porobić, podwójną macierz raid 0, albo jedną raid 0 i dwa pojedyńcze albo 0+1, dużo kombinacji... Poza tym jak człowiek ma tyle pieniędzy to bym wstawił dwa raptory najnowsze i je ustawił na raid 0 i do tego 2 x Seagate... Seagate by robiły za magazyn a Raptory... System, gry, programy... Druga sprawa to zasilacz, masz pieniądze, to zapewne chcesz zaznać i całkowitej ciszy. Także Tagan odpada w przedbiegach. Ciche i mocne... Cooltek CT600... I nie dyskutujcie dalej o zasialczach, bo nie ma sensu... Osobiście przeznaczyłbym troszkę gotówki na bardzo rozbudowany i cichy system chłodzenia cieczą na firmowych komponentach, z tym, że pompę bym wybrał od CO ( Grundfos )... Reszta to tylko kwestia potrzeb, ale wydać tyle na komputer i nie kupić odpowiedniej ilości ramu to też głupio by było... Poza tym patrząc nawet z tej strony to wolałbym milion razy bardziej słabego C2D i 8800GTX w SLI bo w grach itp będzie takie zestawienie "miliardy razy" wydajniejsze... Odpowenidniej jakości LCD, poza tym nie można zapomnieć o odpowednim nagłośnieniu... Troszkę budżet przycina to jakieś Logitechy z THX i takimi tam bajerami. Ale ogólnie cudownie by było mieć prawdziwy, dobry system 2.1 na odpowednich kolumnach i subie i do tego odpowiedni wzmacniacz... Ceny czegoś takiego mogą sięgać zenitu... Ale i spokojnie razem z tym komputerem idzie coś ładnego wyrzeźbić, co jakością i brzmieniem pobije te Logitech'y i nie tylko je na głowę... Sporo kasy, można to we wszelaki sposób wykorzystać... Jeszcze trzeba pomyśleć o dostępie do neta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 (edytowane) Ja bym do tego dołożył WC. Zajrzyj do działu chłodzenia wodnego i popatrz w szczególności na chłodzenia Malik: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=190216 Edytowane 15 Marca 2007 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...