Skocz do zawartości
tomcyk

Co z tym chorernym napieciem do !@#%$%$^^&%$$%^&$

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejna czesc moich potyczek z krzaczeniem sie i zwisami.....regularnie mnie wywala 3dmarka 2001se...zrobiłem dzis reinstalke windy i dalej...Zobaczyłem na napiecia jakie podaje zasilacz i :

+3.3 V daje na +3.08V->+3.12V

Według mnie to cholern-ie nisko i czy to jest powodem zwisów i resetów???Nie mam możliwości (póki co) sprawdzenia na innym kompie...wieć pomóżcie bo zaraz komp wyleci przez okno!!!!!!!!!!

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź przy obciążeniu! U mnie jest wtedy 2,96! Ale nie wiesza mi się sprzęt!

CO MOŻESZ ZROBIĆ:

Zmień zasilacz (na lepszy/mocniejszy)

Nie kręcić sprzętu

Odłączyć niepotrzebne urządzenia

Sprawdzić, czy napewno komp wiesza się akurat z powodu napięcia!

POWODZENIA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miernik w lape :) i mierzyc ;-DDD . Powaznie mialem tez problemy z zasilka 3d marki szedl jak burza wszystko inne tez ale niestety zero o/c ;(

No to na sprzecie non o/c zmierzylem 5V w normie 12V w normie (znaczy 12,7 czasem wyzej ;-/ ) Potem 3,3V w speedfanie najnizsza zanotowana wartosx 2,99V. ALe nie wierzylem no i miernik w raczke i zmierzylem 3,3V 3dmark bylo ok caly czas latalo 3,05-3,15 no to mysle zrobie na jenym dysku defrag albo jakis scan NAV-em i odpale 3dmarka bingo

pieknie latalo 3,05 - 3,15 i w penym momencie bylo bodajze 2,89 V. Na poprzednim zasilaczu mialem mocno niestabilne 1200@1333 , na nowym posty na 1468(6) ? za niski vcore ale nie potrzeba mi wiecej mocy - zalezalo mi na ciszy ;) . Wiec do rzeczy porzycz - nawet codegena od kogos tylko takeigo w miare nowego (porzyczylem sobie nowego codegena podpiolem i bylo troche lepiej i stabilniej na o/c ale nie bylo idealu) i sprawdz czy bedzie stabilnie. Jesli tak a np nie masz za duzo kasy to w tweakowym barwkomie sa chiefteki 300W sa ok .. i 136pln plus wysylka(i tak nie polecam tego sklepu - niziutki poziom jezeli chodzi o obsluge).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... ja też mam tak z napięciem 3.3v i mam 3.12v > 2.93v Dołączona grafika heh... ale jakoś nie mam problemów Dołączona grafika ...

i też napięcie +12v trochę mam pierdzielnięte bo mam 12.68v > 13.00v [i czasami nawet więcej] !!!Dołączona grafikayyy...

hmm.. kórwa !!! mushe kupić tego chiefteca 360w !!! Dołączona grafika ghyhyhyhy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jaja bo 3dmarka 2001se przechodzi na taktowaniu 250Core i 275 Memory-------wiec coś jest nie tak........

Szczerze mówiąc to zgłupiałem.....dlaczego przedtem moglem podkrecać Core'a do 300Mhza teraz jak sie ustawi 251mhz to jest zwis??????????

Nie jarze tego!!!!! POMOCY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...