Skocz do zawartości
L.Viadro

Kilka pytań technicznych

Rekomendowane odpowiedzi

1. Jaka jest obecnie najlepsza płyta główna pod Pentium4? Chodzi mi o chipset i producenta (ASUS i845PE ?)

2. Co lepiej kupić: 256 DDR 333MHz Kingston czy 512 DDR 333 MHz (ale nie firmówka)? Co sie bardziej opłaca? O ile wydajniejsza jest firmówka?

3. Mój znajomy niedawno kupił DVD nie spowalniające systemu...a co chodzi? ATA 100 ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja np zastanawiam sie nad wymian kompa na P4 i plyte wezme Abita Be7 ona jest zajebisat i jest w miare po przystepnej cenie tan asus jest tez fajny widzialem gdzies testy jego i zawsze był na pierwszym miejscu (abit był2) ale cenowo jest droższy no ogólnie to pod P4 najlepiej brac plyte na 845EP. Ramy no to chyba logiczne najlepiej firmowe lepiej sie kreca i chyba nawet jak sie ich nie kreci to sa szybsze ja do krecenia wezme samsungi. O ile jest wydajniejsza to nie powiem bo nie wiem napisalem ile wiem :-) w tym temacie oczywiscie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KUPUJ SISa 655, sam takiego mam i jestem bardzo zadowolony :), 0 zawisow, wszystko dziala, jedyny program ktory ma klopotuy to LanChat ver 2.20 , ale LanChat zawsze mial problem z nowym sprzetem to jest fatalny program, kiedys jak ramu dolozyle (128->256) i niechodzil, no to wlasnie ta 2.20 zassalem, no i teraaz znow nie chodzi.

A co do SISa bierz Gigabyte GA-SQ800Ultra (Krakow ul. Halicka 9, pietro I, pokoj 104 za 650 zeta, albo skontaktoj sie ze mna to Ci nawet taniej zalatwie od qmpla z PCProjektu), bierz bo ma SATA+RAID,Samo RAID,FIREWIRE, DualDDR, HT, DZWIEK 6-kanalowy, SIEC 100Mbit, AGP 8X, Dual BIOS, Pelny zestav funkcji do O/C, masa softu.

Za taka sama cena od intela dostaniesz prawy goly chipset

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce negować twojej wypowiedzi ale jeden znajomy ma sklep i mówil ze plyty na sis-ie sie sypały trzeba bez upgradeu biosu nie dalo sie na nich pracowac moim zdaniem jak cos kupuje to ma dzialać od razu a nie zebym ja coś musiał robic. Jednak nie wiem jaki to byl dokładnie sis moze ten o którym mówisz AVENGER jest ok. Ale ja jednak sądze ze do intela najlepszy intel a do amd via.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...