Fulgor Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Witam! Jestem wielkim fanem AC B-) , niedługo kupuję nowego kompa i chciałbym sobie skonstruować porządny huragan w obudowie. Bardzo podoba mi się CoolerMaster GeminII LINK_ZE_ZDJĘCIAMI. Poważnym problemem jest jednak znalezienie odpowiedniej obudowy do tego monstrum. Może moglibyście polecić mi jakieś ciekawe konstrukcje? Do tej pory zastanawiałem się nad obudowami mającymi z boku 250mm wiatrak, ale nie wiem, czy zastosowanie takiej obudowy, np. Skarkoon Rebel 9 Value byłoby najwydajniejszym rozwiązaniem. Zastanawiałem się też nad zakupem obudowy, która nie ma "nic" z boku, tak abym mógł tam wyciąć dziurę na szerokość dwu coolerów 120mm chłodzących GeminII, jednakże taka czynność nieco mnie odstrasza. A jaką obudowę wy byście mi doradzli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 (edytowane) a zastanawiałeś się nad najzwyklejszą obudową z której po prostu zdejmiesz boczny panel? pomyśl jaka byłaby przewiewna! :P a tak bardziej serio (ale tylko odrobinę), skoro nie chcesz nic wycinać: http://thermaltake.com/product/Chassis/ful...r/va8000bws.asp aż sie prosi żeby dopisać: W razie potrzeby zbić szybkę :) Edytowane 23 Marca 2007 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hihot Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 poczytaj sobie receznej tego wielkiego beznadziejnego coolera i kup sobie cos mniejszego i wydajniejszego ;) to bedzie dla Ciebie taniej i lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...