Skocz do zawartości
Nerevar

Mała Modernizacja :)

Rekomendowane odpowiedzi

nieco zmienie topic po przemyśleniach :)

No więc tak, myśle czy by nie zmienic niektórych części z kompa, mam 3 możliwości :

1:

Zostawić procesor + dokupić cooler i OC'nąć porządnie!

Płyta główna inna z PCI-E, oraz poprawnie go obsługujące (obecna zaniża mu mnożnik), oraz ze zintegrowaną kartą graf (patrz niżej)

Dokupić 2*512mb ramu DDR 400, były by 2 pary po 512 w dualu.

Karte kupic jak wyjdzie coś z tanich GF 8/ R600 jak wyjdą :)

2:

Zmienić platforme na athlona 64 / X2- selekta Do OC + cooler

Płyta pod to jakaś z PCI-E,zintegrowaną grafiką, ram nie wiem...

1GB ramu (tu nie wiem jakiego)- w przyszłości dokupić jeszcze 1 kość 1GB

3:

Zaiwestować w taniego C2D -> e6300/e4300 selekt + cooler do OC ofc.

Płyta główna coś z DDR2, integrą graf,PCI-E

Ram 1gb DDR II 800- później dokupić kolejny 1GB

Fundusze ze sprzedaży starych części + jakaś dokładka. Ma to być do gier głównie, gram w 1024/768 i ni pixela więcej. Kolejna sprawa czy zasiłka by to udźwignęła (Szef 360W). Reszta by została taka jaka jest. Jak sądzicie, który z tych zestawów byłby najkożystniejszy ? (ma słuzyć jakiś rok i kawalek potem 18 będzie to się zmieni na coś konkretnego :) ). Mi prawdę mówiąc najbardzije pasuje pierwsza możliwość ale czy to by wystarczyło do GF8 ?

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już mówiłem kasy będzie tyle ile wyjdzie za stary sprzęt :) + ~300 dokladki max czyli jesli dobrze liczę (sprzedaż) :

Proc 300-400

Mobo 50-100

Ram 150-250

Zasiłka 50

GPU 400-500

~1350-1600 mam na kompa BEZ grafiki jeżeli poszło by po mojej myśli, może lepiej było by coś pod C2D kupić :) ?

Co do cen ze sklepów to wolał bym selekta z lolegro.pl / od kogoś :P - używke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po głębszym zastanowieniu chyba wezme athlona- c2d to jednak duży wydatek...

Ale potrzebował bym jakiejś DOBREJ confy (głównie chodzi o płyte ram zasiłke- no chyba że mój szef wystarczy pod 8600)<- przy OC prescotta i 6800 nie narzekało nic na brak prądu a jak wiadomo mają one duże zapotrzebowanie na moc- w kompie sa 2 karty PCI, 1 naped rzadnej stacji dyskietek i 1 hdd, procesor już sobie wybiore :) (jedynie polećcie socket 939/AM i polecane modele)

Przypominam że komp ma byc max (w tej cenie) wydajność za niewielką cene i w żadnych stopniu nie ma być "przyszłościowy")

Pisze świadomie post pod postem aby podrzucić do góry temat :)

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi