calli Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) Witam jestem tutaj nowy, znalalzem kilka informacji odnosnie plyt ale dalej niepotrafie sie zdecydowac ktora wybrac moze wy bedziecie w stanie mi pomoc, mianowicie chodzi mi o plyte pod Core 2 Duo E4300 chcialbym go podciagnac do 3Ghz, dokladny zestaw jaki chce na to wpakowac to: Intel Core 2 Duo E4300 Box Geil 2GB DDR2 800 Dual Chanel Kit Ultra 4 Galaxy GF 7900GS 256MB 1.2ns Zalman 256Bit PCI-E DDR3 ( mozliwe ze bedzie to jakas karta 8600 sprzet kupuje w polowie kwietnia Zasilacz do obudowy Hiper HPU-4B580-MU 580W (w opiniach wydaje sie byc ciekawym rozwiazaniem i tanim) z plyt glownych znalazlem 3 opcje z ktorych niewiem jaka wybrac mianowicie : Asus P5B-e Plus ( chipset i965 pytanie czy niiebedzie problemu z podniesieniem fsb e4300 na 333mhz przy tych pamieciach ? podobno slaby dzwiek) Asus P5N-e SLI ( podobno ma 3rzedowe zasilanie szczerze to niewiem co to oznacza, i mozna zmieniac fsb niezaleznie od pamieci, podobno slaby dzwiek ) Abit AB9 Pro ( 5 rzedowe zasilanie jak wyzej niewiem o co z tym chodzi, bardzo dobry dziek ) na ktorej z tych plyt bede w stanie podkrecic bezproblemowo C2D E4300 ktora jest najbardziej oplacalna przy zakupie z ktora bede mial najmniej klopotow, przy cenie nieprzekraczajacej 550zl Edytowane 26 Marca 2007 przez calli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 szczerze?? do podkrecania wez Abita QuadaGT polecam ta plyte wszystkim tak jak mi wczesniej polecano z procka wyciagniesz naprawde duzo 3ghz tak jak chcesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus2o Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Poco pakować się w płytę na 600, 700 zł, jak do e4300 wystarczy spokojnie Abit Ab9. No chyba ze chcesz bić rekordy, to wtedy bierz w/w płytę, ale do normalnej pracy z zegarem 3GH Ab9 wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 ale kolega chce ostro podkrecic wiec lepiej wybrac to co ja podaje i zostanie mu plytka juz na dluzszy czas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Może coś z moim informacjami nie tak ale 3GHz to dla c2d wart. normalna.... Więc ładować się w Quad-GT nie ma sensu... IMO lepiej P5N-E SLI czy Abit AB9. Ew MSI P6N (nazwa mogła mi się walnąć, ale chodzi o model na nForce 650i SLI) za ~400zł. FSB 350-400MHz robi, a ma już dobry dźwięk na pokładzie (tzn. lepszy od Asus'a P5N-E SLI). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 ale na tej plycie wyciagniesz wiecej niz 3ghz, nawet 3,5ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 ale na tej plycie wyciagniesz wiecej niz 3ghz, nawet 3,5ghzZależy od procesora :) Abit ab9 wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calli Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Wielkie dzieki za podpowiedz, prawdopodobnie wezme Abita P9B Pro, tanszy od QuadGT, tanszy od Asus P9B-e Plus i majacy zdecydowanie leprzy dzwiek 7.1 HD, heh koleje losu bylem przekonany ze na 100% biore asusa a okazuje sie ze wezme abita hyh :) raz jeszcze THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...