Skocz do zawartości
calli

Ktora Plyte Główna Kupic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem tutaj nowy, znalalzem kilka informacji odnosnie plyt ale dalej niepotrafie sie zdecydowac ktora wybrac moze wy bedziecie w stanie mi pomoc, mianowicie chodzi mi o plyte pod Core 2 Duo E4300 chcialbym go podciagnac do 3Ghz, dokladny zestaw jaki chce na to wpakowac to:

Intel Core 2 Duo E4300 Box

Geil 2GB DDR2 800 Dual Chanel Kit Ultra 4

Galaxy GF 7900GS 256MB 1.2ns Zalman 256Bit PCI-E DDR3 ( mozliwe ze bedzie to jakas karta 8600 sprzet kupuje w polowie kwietnia

Zasilacz do obudowy Hiper HPU-4B580-MU 580W (w opiniach wydaje sie byc ciekawym rozwiazaniem i tanim)

z plyt glownych znalazlem 3 opcje z ktorych niewiem jaka wybrac mianowicie :

Asus P5B-e Plus ( chipset i965 pytanie czy niiebedzie problemu z podniesieniem fsb e4300 na 333mhz przy tych pamieciach ? podobno slaby dzwiek)

Asus P5N-e SLI ( podobno ma 3rzedowe zasilanie szczerze to niewiem co to oznacza, i mozna zmieniac fsb niezaleznie od pamieci, podobno slaby dzwiek )

Abit AB9 Pro ( 5 rzedowe zasilanie jak wyzej niewiem o co z tym chodzi, bardzo dobry dziek )

na ktorej z tych plyt bede w stanie podkrecic bezproblemowo C2D E4300 ktora jest najbardziej oplacalna przy zakupie z ktora bede mial najmniej klopotow, przy cenie nieprzekraczajacej 550zl

Edytowane przez calli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś z moim informacjami nie tak ale 3GHz to dla c2d wart. normalna....

Więc ładować się w Quad-GT nie ma sensu...

IMO lepiej P5N-E SLI czy Abit AB9.

Ew MSI P6N (nazwa mogła mi się walnąć, ale chodzi o model na nForce 650i SLI) za ~400zł.

FSB 350-400MHz robi, a ma już dobry dźwięk na pokładzie (tzn. lepszy od Asus'a P5N-E SLI).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzieki za podpowiedz, prawdopodobnie wezme Abita P9B Pro, tanszy od QuadGT, tanszy od Asus P9B-e Plus i majacy zdecydowanie leprzy dzwiek 7.1 HD, heh koleje losu bylem przekonany ze na 100% biore asusa a okazuje sie ze wezme abita hyh :) raz jeszcze THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi