dymy Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 od dziś w Action nareszcie dostępny X2 3600+ 65nm - cena praktycznie taka sama jak jego odpowiednika w 90nm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 jakis link, testy? krotki ten news ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) kup, potestuj i wrzuć tutaj - to będziesz miał testy ;) swoją drogą ciekawe czy jak zwykle początkowe rewizje będą najbardziej podatne na oc? a tu komentarze ludków którzy to już hartują ;) Edytowane 27 Marca 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) powiedzcie mi: po co ja kupowalem teraz sprzet na s939? :| no licze na to, ze za rok te procki beda jeszcze tansze - wtedy przesiadka ;) Edytowane 26 Marca 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) Łoł, co za cena w apollo :lol2: Jeśli to nie jest pomyłka w cenniku to pięknie :D Tylko tam troche nieścisłości widze: raz: Częstotliwość pracy 1900 MHz dwa: Mnożnik 10x trzy: Jądro Windsor I tak do końca nie ma pewności że to 65nm, ale i tak cena killerska. Powinien byc mnoznik 9,5x.Jaja se robisz? serio? :blink: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « i jądro brisbane ;] Edytowane 26 Marca 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Powinien byc mnoznik 9,5x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) w ofercie Action to wygląda następująco: PROCESOR AMD ATHLON 64 X2 3600+BOX (AM2) (65W,65nm) Producent AMD Rodzina procesorów AMD Athlon Typ gniazda Socket - AM2 Liczba rdzeni w strukturze procesora 2 Proces technologiczny 65 nm Częstotliwość taktowania procesora 1,9 GHz Częstotliwość taktowania magistrali 1000 MHz Pojemność pamięci cache L1 2 x 128 kB Pojemność pamięci cache L2 2 x 512 kB Pojemność pamięci cache L3 nie dotyczy Wbudowany kontroler pamięci Tak Hyper-Treading nie dotyczy Hyper-Transport 2000 Obsługa instrukcji 32-bit Tak Obsługa instrukcji 64-bit Tak Napięcie zasilania rdzenia 1,25 V Pobór mocy 65 W Dołączony wentylator Tak nazwy jądra co prawda nie ma ale reszta się zgadza :) na dodatek obok jest odrębna pozycja PROCESOR AMD ATHLON 64 X2 3600 + BOX (AM2) która w opisie ma 90 nm więc chyba nie ma mowy o pomyłce :) Edytowane 26 Marca 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 289zł , tak ? :OOO. teraz sie zastanawiam, po ciul mi moje sd :/, ciekawe jak z oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 No wlasnie, na pclab jaki czas temu byl art o x2 0,65m, procek chyba 5000+ i w porownaniu do 0,90 windsora wypadl slabo, nie dosc, ze wolniejszy na tych samych taktach to praktycznie zerowe o/c... ciekawe jak bedzie z ta wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 5000+ ma juz na starcie wysoki mnoznik i MHz wiec o wiele ocnac go nie mozna :) no i moze trafila im sie padaka - roznie bywa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 na bit-techu ładnie poleciał: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 fakt,procków w action jest sporo, ponad 30 sztuk, ale nie mam zamiaru tego testować, amd fuuj, ale cena miła jak na 2 jaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 No wlasnie, na pclab jaki czas temu byl art o x2 0,65m, procek chyba 5000+ i w porownaniu do 0,90 windsora wypadl slabo, nie dosc, ze wolniejszy na tych samych taktach to praktycznie zerowe o/c... ciekawe jak bedzie z ta wersja. kilka postów nad Tobą wrzuciłem link do komentarzy nabywców z newegg. biorąc pod uwagę ich umiejętności i możliwości reszty komponentów można chyba śmiało liczyć na te 2.8, a przy dobrych wiatrach nawet 3.1 można trafić - przy tej cenie :gitarzysta: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 fakt,procków w action jest sporo, ponad 30 sztuk, ale nie mam zamiaru tego testować, amd fuuj, ale cena miła jak na 2 jaja Amd fuj ? Hmm za ta cene intel nie da Ci 2 jaj, wiec nie wiem, czy taki fuj. :] kilka postów nad Tobą wrzuciłem link do komentarzy nabywców z newegg. biorąc pod uwagę ich umiejętności i możliwości reszty komponentów można chyba śmiało liczyć na te 2.8, a przy dobrych wiatrach nawet 3.1 można trafić - przy tej cenie :gitarzysta: Faktycznie zagapilem sie troche. :9 No nareszcie doczekalismy sie x2 w cenie < 300zl, teraz czekac tylko na odpowiedz intela z pentium E (czyli wykastrowanymi c2d). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 ale dla przeciętnego usera który nie podkręca poziom cena/wydajność zupełnie się nie zmienia. dlatego nie sądzę by przejście na 65nm przez AMD miało jakiś odzew ze strony intela szczególnie w tej klasie cenowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Amd fuj ? Hmm za ta cene intel nie da Ci 2 jaj, wiec nie wiem, czy taki fuj. :]Jak to nie da? Da! D8xx/D9xx :lol: :mrgreen: (dobra, nie rechotać się już :rolleyes:) A na poważnie - za 289zł to piękny sprzęt, zwłaszcza jeśli ktoś już siedzi z S64/A64 AM2... Co prawda za miesiąc, gdy Intel obetnie ceny E4xxx, będzie to już wyglądało trochę mniej kusząco, ale jednak... Trochę ludzi mogą na to złapać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Pozostaje jeszcze kwestia mobo, jednak 'ludzkie' plyty na am2 sa o wiele tansze niz na 775@c2d. Mowa tutaj np. o abicie kn9, za 250zl nic przyzwoitego pod c2d sie nie kupi, tylko niech nikt nie pisze o asrocku 775-vsta, czy innych wynalazkach... :] Poza tym wlasnie lepiej poczekac i zobaczymy co intel zaprezentuje (obnizki + nowe proce). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Dokładnie. Obniżka ma na celu zachęcić ludzi mających mobo pod AM2 na wymianę proca. Czekamy na nowe c2d B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 wszystko ladnie, pieknie gdyby tylko am2 bylo podstawka zyjaca minimum 2 lata.. a tu zaraz nowa wyjdzie i znow nowe, tanie procki <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 wszystko ladnie, pieknie gdyby tylko am2 bylo podstawka zyjaca minimum 2 lata.. a tu zaraz nowa wyjdzie i znow nowe, tanie procki <_<Procki AM2 będą kompatybilne z AM3, a tego co pamiętam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) raczej am3 bedzie kompatybilny z am2 :) ale co z tego jezeli wrzucisz procek am3 do plytki am2, wtedy i tak nie bedzie smigal razem z ddr3 i hp 3.0 Edytowane 27 Marca 2007 przez kfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Ciekawe czy teraz Intel zrobi szacha. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Najslabszy pE ma kosztowac 74$ za 1000sztk. mysle, ze do handlu nie trafi za wiecej niz 100$, wiec mamy podobna cene jak x2 a wydajnosc i o/c na pewno bedzie wieksza, wiec lepiej poczekac, chyba, ze ktos chce zostac na am2 dluzesz a ma jakiegos wolnego proca, wtedy oplaca sie zmieniac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) a wydajnosc i o/c na pewno bedzie wieksza, hmmm ... na jakiej podstawie takie twierdzenie ?? ponoć e4300 miał być diabłem wcielonym jak chodzi o rodzinkę C2D a jakos niespecjalnie się wyróżnił :( nie zebym się chciał droczyć, ale coś ostatnimi czasy intel robi procki mniej podatne na OC niźli przy premierze C2D :P Co do AMD to mam nadzieję, że przynajmniej cenowo będą konkurować z Intelem; procki ciut tańsze, płyty dużo tańsze no i w końcu współpraca z DDR2 a niedługo i DDR3 więc może nie będzie podle :D EDIT: ja tam od zawsze na intelach siedzę i raczej tak pozostanie. Pozdrawiam. Edytowane 27 Marca 2007 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 (...) lepiej poczekac (...) i tak można czekać w nieskończoność. stale gdzieś za horyzontem coś łupnie, że niby idzie lepsze ;) to normalne, a czy i komu opłaca się zmieniać to juz oczywiście kwestia względna i trudno tutaj wygłaszać jednoznaczne opinie. jest masa osób która w tym kwietniowo-majowym komunijnym okresie kupuje nowy sprzęt z różnych powodów i myślę, że dwa jajka w cenie ~330 zł to strzał w dziesiątkę. jeśli tylko można z tego 3600+ faktycznie zrobić ~3GHz to warto polookać za 65nm! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 hmmm ... na jakiej podstawie takie twierdzenie ?? ponoć e4300 miał być diabłem wcielonym jak chodzi o rodzinkę C2D a jakos niespecjalnie się wyróżnił :( nie zebym się chciał droczyć, ale coś ostatnimi czasy intel robi procki mniej podatne na OC niźli przy premierze C2D :P Co do AMD to mam nadzieję, że przynajmniej cenowo będą konkurować z Intelem; procki ciut tańsze, płyty dużo tańsze no i w końcu współpraca z DDR2 a niedługo i DDR3 więc może nie będzie podle :D EDIT: ja tam od zawsze na intelach siedzę i raczej tak pozostanie. Pozdrawiam. Skoro to beda tylko wykastrowane c2d, mniej cache, teoretycznie lepsze o/c. 4300 pierwsze modele moze nie krecily sie jakos wybitnie, ale te nowsze to ~3ghz dla nich nie problem. i tak można czekać w nieskończoność. stale gdzieś za horyzontem coś łupnie, że niby idzie lepsze ;) to normalne, a czy i komu opłaca się zmieniać to juz oczywiście kwestia względna i trudno tutaj wygłaszać jednoznaczne opinie. jest masa osób która w tym kwietniowo-majowym komunijnym okresie kupuje nowy sprzęt z różnych powodów i myślę, że dwa jajka w cenie ~330 zł to strzał w dziesiątkę. jeśli tylko można z tego 3600+ faktycznie zrobić ~3GHz to warto polookać za 65nm! No tak, ale dopiero teraz doczekalismy sie naprawde tanich 2 rdzeniowek, od amd juz mamy od intela lada chwila, to przelomowy moment. :] Intel objal juz sektor hi i mid, amd za sprawa tanich x2 przejelo by rynek budzetowy, ale jednak intel mu a to nie pozwoli, nie ma to jak konkurencja, bedzie w czym wybierac. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Tak, a Penryn intela i Barcelona amd już w drodze. A wcale nie musi być tak że Penryn będzie wydajniejszy. Może nie warto zamieniać proca teraz a poczekać na premierę tych proców? Koniec OT. Co do 3600+ to fajny procek, jak za tą kasę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Athlon X2 3600+ 65 nm jest dostępny także w morele.net - cena 305 zł. Mają też inne procesory na jadrze Brisbane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Start Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 No to 2 rdzenie już się przyjeły na całego od low endu po high. Tylko kiedy zaczną robić gry i programy wykorzystujące w pełni 2 rdzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 na bit-techu ładnie poleciał rozumiem, że Intel jeśliby tak chciał latać to musiałby mieć QPB = 1200 ?? o ile dobrze zrozumiałem... Ciekawe czy teraz Intel zrobi szacha. skoro C2D było takim szachem to czemu Penryn i zintegrowany GPU w Nehalem'ie nie ma być szachem w stronę AMD ?? A wcale nie musi być tak że Penryn będzie wydajniejszy. J.W .... Penryn IMO będzie wydajniejszy bo : będzie wydajniejszy o 30 ~40 % niż obecne C2D :twisted: porównanie fabryczne :twisted: Możliwe, że wspomniany Nehalem będzie kulawy pod tym względem (ze względu na zintegr. GPU) ..., ale raczej nie Penryn :D i tak można czekać w nieskończoność. a ja właśnie czekam ... nie w nieskończoność, ale żeby się przesiąść na sprawdzoną platformę i tyle ... raczej am3 bedzie kompatybilny z am2 :D ale co z tego jezeli wrzucisz procek am3 do plytki am2, wtedy i tak nie bedzie smigal razem z ddr3 i hp 3.0 bez obrazy... widziałeś już gdzieś testy tych DDR3 ?? bo ja mimo przeglądania sieci z racji zawodu nigdzie nie widziałem wzmianki o tym zjawisku :P poza kartami graficznymi oczywiście :twisted: To chyba tyle z wolnych przemyśleń jakie mnie dopadły czytając ten wątek ... pomyslcie co niektórzy co piszecie bo aż żal rzyć ściska na niekonsekwencje ... zwłaszcza na to DDR3 o ile się nie obrazisz :twisted: Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...