Zgierek Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Witam!! Mam Bardzo wnerwiający problem. Już nie mogę wytrzymać Kupiłem niedawno Tuner TV Medion 7134 na podzespołacz philipsa saa7134 Kiedy włączam Fly2000tv mam obraz z kablówki ale po 1 sek sie zacina i czasem powoduje resety kompa oraz zawieszenie sie załego kompa. Bawię się z tym już 2 tygn i niewiem co robić :mur: :mur: :mur: Prosze was bardzo bądżcie mili i pomóżcie bo juz na kilku forach sie logowałem i nikt nieodpisuje. Mój Sprzet to: AMD Sempron 2800+ s.754 Gigabyte GA-K8NS Grafa Inno3d 7300GT Zasilacz Codegen 350w Z góry dzieki za odpowiedz :cry: :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 No może najpierw zmierz napięcia które daje zasilacz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgierek Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) dzięki że chcesz mi pomóc A oto napiecia z programu everest Edytowane 27 Marca 2007 przez Zgierek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Napięcia programowe często różnią się od rzeczywistych. Tak więc miernik i nim mierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) problem czesto wystepujacy na tunerach tv (i ja sie z tym sporo meczylem) ;) problemem sa sterowniki, musisz pokombinowac z roznymi w koncu pod xp znalazlem program ktory dziala bez instalacji sterownikow karty w systemie > JTV (nie wiem czy obsluzy twoj chipset) sterowniki znajdziesz na http://www.medionusa.com/ do ogladania sprobuj chris tv, DScaler albo borga z czyms napewno ruszy oczywiscie napiecia na zasilaczu sprawdz bo on nie jest zbyt pewny ;) edit: dla testu zainstalowalem DScaler dziala bez sterow :P Edytowane 27 Marca 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgierek Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 napięcia sprawdziłem i mam tak linia +5V 5,20v linia +12V 12,37v Oczywiście sprawdzałem miernikiem Dzięki za Odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 te 5V miesci sie w normie, ale ledwo ledwo to bylo w idle czy w stresie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgierek Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 to było w idle ale jak chcecie mogę zmierzyć w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 (edytowane) i jak sie ma sprawa z DScalerem? wreszcie udalo mi sie dzieki niemu uruchomic tuner na viscie ;) Edytowane 28 Marca 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgierek Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 szczerze to mnie sie w koncy udało go uruchomic na Dscalerze ale znajduje mi bardzo mało programów a mam kablówke a na telwizorze mam coś ponad 69 programów co o tym sądzicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 widocznie jakos jest ich slaba, dlatego nie dodaje ich automatycznie. dodaj recznie czestotliwosc kanalow ktorych ci nie znalazlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgierek Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 wiem i chyba tak zrobie ale jak szukam to cału czas mam prawie tvn24 jak leci znajdzie kilka programów i do konca skali leci tvn24 ale tak jak by był zakodowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 A ja dopiszę sie tutaj bo mam podobny problem. Kupiłem taka sama kartę ( chyba) i za nic nie mogę uzyskać dźwieku - niby przechodzi przez PCI ale próbowałem różnych ustawień i nic.... W DScales brak dźwieku. W Cinema jest dżwiek ale ma za mało opcji do ustawień obrazu. Jak zrobic dźwięk na tej karcie - jakie ustawienie w DScaler. Komp jak w sygnaturze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...