martino08 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Witam forumowiczów ! Chcę zakupic monitor 20-21" (koniecznie płaski kineskop) starej technologii CRT, co radzicie ? jaka marka ? na jakie parametry zwrócić uwagę ?? jestem laikiem w tym temacie więc przy wyborze będe opierał się na waszych wskazówkach ;-) Monitor będzie wykorzystywany do mało ambitnych zadań, internet i gry. Pozdrawiam i czekam na wskazówki :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) dolaczam sie do pytania, dodatkowo monitor ma byc do 100zl, plaski? cos takiego sie nadaje? http://allegro.pl/item181405584_21_fujitsu...laski_od_1.html Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez macr0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) dolaczam sie do pytania, dodatkowo monitor ma byc do 100zl, plaski? cos takiego sie nadaje? http://allegro.pl/item181405584_21_fujitsu...laski_od_1.html Do 100zł może być ciężko ale 200-300 można już kupić całkiem niezły monitor. Tylko zakup takiego monitora w ciemno to ryzyko ponieważ na allegro 95% 21-calowców to szmelc poleasingowy, dlatego najlepiej osobiście oceniać monitorek przed qpnem. Jeśli zaś chodzi o to jaki, to w grę wchodzą wszystkie monitory na kineskopie Trinitron lub Diamondtron. Są to między innymi: Eizo f931/f930/ T966 Sony f-520 Dell p1130 hp p1120/1130 compaq p1110/p120 IBM P275/P260 Najlepszymi z nich są EIZO, to najbardziej profesjonalne monitorki więc te z allegro najprawdopodobniej były najbardziej zajeżdżane przez projektantów i grafików, nie liczcie że kupicie ten monitor w dobrym stanie, aczkolwiek nigdy nie wiadomo :) Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez mookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 dzieki za odpowiedz 200-300 to za duzo, szukam po prostu czegos takiego co w razie awarii rzuce w kat i podlacze stary monitor, ktory calkiem dobrze sie trzyma, a przy okazji bedzie milo na nim sie gralo ;) a jak ocenisz ten co podalem w linku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Najlepszymi z nich są EIZO, to najbardziej profesjonalne monitorki więc te z allegro najprawdopodobniej były najbardziej zajeżdżane przez projektantów i grafików, nie liczcie że kupicie ten monitor w dobrym stanie, aczkolwiek nigdy nie wiadomo Miałem F56 7 letni i był z duzym przebiegiem czasami strzelało Trafo... Miałem F520 z firmy ale w polsce 4 letni bardzo mało uzywany (nawet duzo kurzu nie było w srodku) piekny monitorek :D Czesta przypadłość Eizo to trafopowielacze ale mozna je zregenerowac w firmie Sankyo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...