Skocz do zawartości
Gość marcin198787

Którego Pendrive'a Wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marcin198787

Witam. Mam zamiar po świętach zaopatrzeć się w nowego pendrive'a (do 75zł) i mam dylemat, którego pena wybrać. Na oku mam dwa:

Kingston Mini Fun 2GB

Kingston DT Mini Migo Edition

Którego wybrać? Ma ktoś pena z tym całym Migo? Jak to się sprawuje i czy nie jest to tylko taki chwyt marketingowy? No i jeśli ktoś ma Mini Migo to czy jest tam gdzie przyczepić smycz?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marcin198787

Osobiście jakbym miał wybierać między pendrivem ze speedem (Mini Fun) 6/3 MB/s, a (Mini MIgo) z 19/13 MB/s, (przynajmniej w ofertach jest napisane ze takie predkosci osiąga :P) to bym się nie zastanawiał długo xD

No z opisów niby tak wynika, ale realnie ten mini fun osiąga 9/15 MB/s (tak mnie zapewniają jego posiadacze) i wydaje mi się, że mini migo będzie miało bardzo zbliżone wyniki.

To więc jak, fun czy migo? :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te peny co podałeś mają bebechy najtańszych kingstonów DT1, czyli odczyt zapis 6/3 lepiej tego nie tykaj. Jeśli już chcesz kingston to dołóż pare złotych i bierz http://allegro.pl/item178340980_kingston_2...s_migo_vat.html

To on ma już ma prawdziwą prędkość na prawde wyciąga 25/18 mb/s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marcin198787

Polecany Pendrive wyżej na pewno będzie lepszy od tych dwóch z pierwszego postu.Ponieważ będzie szybszy. A czego oczekuje autor tematu od nowego zakupu? Może znajdzie się coś lepszego.

Tylko ten DT2 kosztuje już grubo ponad 100zł, a ja szukam czegoś do max 75zł. Liczy się pojemność (w grę wchodzą raczej tylko 2GB, bo 1GB to ciut za mało). Pen ma służyć głównie do przenoszenia dokumentów, mp3, zdjęć, czasami okazjonalnie jakiś film. Ma być wytrzymały i mały.

post-109281-1175112988_thumb.jpg

post-109281-1175112955_thumb.jpg

To posłał mi koleś, który ma data traveler 1GB

Edytowane przez marcin198787

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi