Skocz do zawartości
Craven

Płyta + Procesor Ok. 150zł

Rekomendowane odpowiedzi

Składam taniego kompa dla siostry (internet, mp3, filmy). Obudowę, napędy, grafikę (gf2mx400), ram (2x128 sdr 133) już mam jako pozostałości z dawnych lat . Hdd jakiś się kupi, co do zasiłki to myślałem o http://www.allegro.pl/item178148254_zasila...gwarancja_.html i pozostaje sprawa płyty głównej i procesora. Koszt najlepiej do 150 zł (170 max). W grę wchodzą socket A (troszke drogi i może być ciężko sie zmieścić) socket 370, 423(do tego bym się skłaniał najbardziej) i 478. Płyta powinna mieć zintegrowaną dźwiękówkę, 2-3 sloty na ram, co najmniej 2xusb 2.0 i agpx4 no i powinna być w miarę stabilna (takie rzeczy pewnie tylko w Erze ;)).Co d Co do Co proponujecie wybrać (oczywiście z Allegro najlepiej z linkami)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

oferta z duronem wydaje się bardziej kusząca (nowsza technologia) lecz płyta niestety nie posiada banków sdr.

Mysle osobiście ze najlepiej pakować się w S. A.

Na s478 ostatnio sprzedałem celerona 1.7 z płytą na SDRAM za 130zł. Lecz ten zestaw sprawował się na poziomie durona ~900mhz.

Ja bym brał na twoim miejscu tego durona 1600 z mobo za 150, jedyne co to dokup te 256-512 ramu w DDR, wtedy komputer posłuży jej już nawet do podstawowych gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oferta z duronem wydaje się bardziej kusząca (nowsza technologia) lecz płyta niestety nie posiada banków sdr.

Mysle osobiście ze najlepiej pakować się w S. A.

Na s478 ostatnio sprzedałem celerona 1.7 z płytą na SDRAM za 130zł. Lecz ten zestaw sprawował się na poziomie durona ~900mhz.

Ja bym brał na twoim miejscu tego durona 1600 z mobo za 150, jedyne co to dokup te 256-512 ramu w DDR, wtedy komputer posłuży jej już nawet do podstawowych gier.

Wolał bym jednak nie dokupywać ramu. Może uda się wyrwać coś pod SDRAM. A co powiecie na PIV - 1.6 (478) - jak z jego wydajnością w porównaniu do tego Durona (dodatkowo Pentium ma osłonięty rdzeń a Durnia jednego już ukruszyłem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wszedł w socket A. Kolega ma P4 1.6 i w porównaniu do Durnia 1.2 - P4 jest o wieeeele wolniejszy. Sprzedaj Ramy SDR za 50 zł. Będzie 200 zł do wydania :

Kup :

GoodRam 256Mb 400Mhz - 59 zł

AMD AthlonXP 2000+ - 45 zł

Gigabyte GA-7VA - 85 zł

RAZEM : 189 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez polecam sA, ale proponuje mobo AsRock k7vt2 ;) wiem ze mnie zaraz zabijecie, ze to powiem , ale pracowalem na niej okolo rok i wszystko bylo ok :) do oc sie nie nadaje, ale do normalnej pracy jak najbardziej.

dla Craven'a dodatkowym plusem powinno byc to ze obsluguje i DDR i SDR :)

@miguel707

wiesz co ty za procka polecasz? nie sprawdzony = nie sprawny ;) wiem cos o tym.

Craven moglby wziac na razie jakiegos durnia 850, a potem wymienic na cos mocniejszego jesli zajdzie potrzeba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącze się do tematu. Mam 250zł - obecnie C566,192 MB SDR-133, dysk 17GB 5400rpm. Dysk i Ram (128/133) chciałbym zostawić. Za ta kasę chciałbym dokupić tak: płyta, procesor, 128mb ram sdr i grafike, no ewentualnie jakaś zasiłka 200W.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi