adnet Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Prosze nie kasować topika :) Kumpel zgłosił sie do mnie z zapytaniem o grafikę do ok 280zł z TV Out (koniecznie). Ponieważ karta ma być tylko do 2D - dużo pracuje z Photo Shopem, Flash, Dreamwever, czyli grafika i WWW - a gry nie wchodzą pod uwagę, to od razu wiedziałem: ATI Radeon, ale jaki? R9100/9000/8500/LE za drogi do 2D, bo grać nie będzie. Zostaje więć 7500 i 7000 (cały czas TV Out VIVO byłoby chętnie widziane jako dodatkowy bajer ale nie wymagane). I tu pojawia się pytanko o firmę: Herc 7500 jest strasznie drogi ok 350zł Barwkomp, a co do Hisa to nie wiem jak z jakością 2D i Tv Out. Jest jeszcze taki GA Maya 7500 za 220zł DH DIV/TV Czy chodzi tu o GIGABYTE? Ponadto DIV to złącze dla LCD z mozliwością podpięcia klasycznego monitora po przejściówce i praca w trybie Dual Head? Jestem wdzięczy za wszelkie propozycje, sugestie i opinie o jakości wspomnianych Radków 7500 Jakby ktoś miał jakieś konkretne propozycje: jaki model i gdzie w Krakowie to tym lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 helloł :) mam his-a 7500 na DDR jakość obrazu bardzo spox żadnych powodów do narzekania (mam trinitrona, wiem co mówię) co do pracy na 2 monitorkach to nie testowałem ale na każdym radeonku da radę, wyjście tv wpinałem tylko raz na 2 minuty (żeby sprawdzić czy w ogóle działa)-także nt. jakości tego nic Ci nie powiem. z ciekawostek taktowanie : core 259 / ram 380 (190x2), da sie poleciec wyzej (i to sporo, na moim są pamiątki hynix-a 4ns czyli do 500 spox), ale nie gram nie 3dmarkuję więc sram na to. do tego wydajność na poziomie gf2 ti mniej więcej (raz mniej raz więcej :P). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Dzięki za opinie, przekaże kumplowi. Nie chodzi mi jak wspominałem o wydajność 3D, ale o bdobry tryb 2D (bez smużenia i falowania powyżej 1024x768x85Hz) i TV Out. Czekam na inne sugestie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Bierz tego radka GA Maya - to jest gigabyte! Moja znajoma pracuje na 2 monitorach na takim radku (tzn. 7500 - nie wiem czy akrurat Gigabyte'a) na 3dsmax przy dużej rozdziałce i do tej pory nie narzeka! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Gigabyte to dobry zakup, tylko występowały wersje 7500 z pamięciami SDR, więc musisz uważać, ale jak qmplowi nie zależy na wydajności tylko jakości to niech bierze zdecydowanie Gigabyte'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Gigabyte Maya Radeon 7500 to chyba to. Thx za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 A gdzie go możesz kupić za 220 zł? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 oczywiscie ze radka 7500 :P sam takiego posiadam i nienazekam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...