Skocz do zawartości
adnet

Radeon 7500 czy GF4MX dla 2D+film z TV Out

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze nie kasować topika :)

Kumpel zgłosił sie do mnie z zapytaniem o grafikę do ok 280zł z TV Out (koniecznie).

Ponieważ karta ma być tylko do 2D - dużo pracuje z Photo Shopem, Flash, Dreamwever, czyli grafika i WWW - a gry nie wchodzą pod uwagę, to od razu wiedziałem: ATI Radeon, ale jaki?

R9100/9000/8500/LE za drogi do 2D, bo grać nie będzie.

Zostaje więć 7500 i 7000 (cały czas TV Out VIVO byłoby chętnie widziane jako dodatkowy bajer ale nie wymagane).

I tu pojawia się pytanko o firmę: Herc 7500 jest strasznie drogi ok 350zł Barwkomp, a co do Hisa to nie wiem jak z jakością 2D i Tv Out.

Jest jeszcze taki GA Maya 7500 za 220zł DH DIV/TV Czy chodzi tu o GIGABYTE?

Ponadto DIV to złącze dla LCD z mozliwością podpięcia klasycznego monitora po przejściówce i praca w trybie Dual Head?

Jestem wdzięczy za wszelkie propozycje, sugestie i opinie o jakości wspomnianych Radków 7500

Jakby ktoś miał jakieś konkretne propozycje: jaki model i gdzie w Krakowie to tym lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

helloł :)

mam his-a 7500 na DDR jakość obrazu bardzo spox żadnych powodów do narzekania (mam trinitrona, wiem co mówię)

co do pracy na 2 monitorkach to nie testowałem ale na każdym radeonku da radę, wyjście tv wpinałem tylko raz na 2 minuty (żeby sprawdzić czy w ogóle działa)-także nt. jakości tego nic Ci nie powiem.

z ciekawostek taktowanie : core 259 / ram 380 (190x2), da sie poleciec wyzej (i to sporo, na moim są pamiątki hynix-a 4ns czyli do 500 spox), ale nie gram nie 3dmarkuję więc sram na to. do tego wydajność na poziomie gf2 ti mniej więcej (raz mniej raz więcej :P).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za opinie, przekaże kumplowi.

Nie chodzi mi jak wspominałem o wydajność 3D, ale o bdobry tryb 2D (bez smużenia i falowania powyżej 1024x768x85Hz) i TV Out.

Czekam na inne sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz tego radka GA Maya - to jest gigabyte! Moja znajoma pracuje na 2 monitorach na takim radku (tzn. 7500 - nie wiem czy akrurat Gigabyte'a) na 3dsmax przy dużej rozdziałce i do tej pory nie narzeka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...