Skocz do zawartości
pol

enlight vs chieftec co brac ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :D

właśnie jakis pół miesiaca temu poszedł mi zasilacz codeshita i stwierdziłem że buda jest juz też masakra ( pamięta pierwsze standardy Atx, zażółkła ). Więc uzbierałem kase na obudowe i kupiłem enlighta tego z serii Pa-310 srebne boki zasilka 300W. Musze powiedzieć fajna buda za rozsadną cene. Natomiast chłodzenie tez bardzo dobre ale głośne, zasilacz 300W standardowy enlighta + wiatraczek na tył obudowy tzw cyrkulacja powietrza trzyma dobre temperaturki ok 52 stopieńki procek. Sporo hałasu daje ten wiatraczek z tyłu budowy więc go wyłaczyłem i temperaturka skoczyła na 58 stopieńków może być w sumie. troche sie zrobiło ciszej, ale mimo to wentylator od zasilacza jest głośny co mnie bardzo dziwi. Fakt dałem za wszystko 270 zł wiec rozsadna cena tak myśle. Jednak chciałbym sie dowiedziec czy jak wsadze sobie chiftec'a 360 W duall fun zamiast tego enlighta 300W czy rzeczywiście bedzie ciszej. W sumie to codeshit chodził mi ciszej ale jego chłodzenie to takie dmuchanie że szkoda gadać masakra.

pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P

nie chce Ciebie smucic szymanek te obudowy (u nas nazywane PA-xxxx) z serii EN-Axxxx to takie "biedniejsze" Enlighty - juz kiedys chyba pisalem co im brakuje w porownaniu z klasyczna seria EN-723x

:!: ale najwazniejsze - sprawdz oznaczenia zasilacza - czy to jest "nowy" SIRTEC czyli czy ma symbol HPC-300-202 :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem tylko takie oznaczenia na zasilaczu En-8307733 i Atx-3001-200

data na zasilaczu 03.2003 więc nie wiem czy to ten nowy ale chyba nie :(

Przy okazji zauważyłem że mój dobry już dosyć stary dysk seagete tez dziwne dzwięki wydaje ciekawe co to moze byc?

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem tylko takie oznaczenia na zasilaczu En-8307733 i Atx-3001-200

data na zasilaczu 03.2003 więc nie wiem czy to ten nowy ale chyba nie :(

i dlatego m.in. ta obudowa taka tania bo ma "starego", slabszego i glosnego SIRTECa - zerknij do tego watku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=308...ghlight=enlight

Przy okazji zauważyłem że mój dobry już dosyć stary dysk seagete tez dziwne dzwięki wydaje ciekawe co to moze byc?

rezonans ("luzno" przykrecony dysk), glowica, lozysko itp

sprawdz czy nie masz badsektorow :!:

benek - ja już widziałem HPC310-?02 w enlighcie... symbolu budy nie pamiętam, taki brzydki nowy z czarnym niby przodem, i dziwnym środkiem, nie takim jak bywało w 723x.

troche wypadlem z rynku :P

ale ta buda musi byc gdzies tu http://nl.enlightcorp.com/products/pc/index.php

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ładnie nie wiedziałem ze enlight robi takie jajca nic wymontowuje zasilacz i ide ich męczyć w sklepie żeby mi sprowadzili chifetec'a 360W duall fun czy lepiej pojedyńczy fun, mam nadzieje że cichy jest czy może lepiej cos innego pyknąć?

Może znacie jakieś symbole chiftec'a zasilaczy żeby był na 100% dobry i cichy, chyba że chiftec nie robi takich jaj co enlight.

Bo buda mi sie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...