kojeczny Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam, Jakiś czas temu kupiłem płytę ECS RX480-A, w sklepie morele.net. Okazało się że płyta nie wyróżnia się na tle ESC-ów i można ją postawić przy papierze toaletowym, nie zauważymy różnicy. Ale do rzeczy. Więc płytę trzeba wymienić bo nawet nie chce wystartować (zwiechy w wyborze usera w windzie). Więc jaką płytę do 300zł z moreli byście polecili? OC jest tu drugoplanowe, liczy się stabilność i bezawaryjność. Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez kojeczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 W tej cenie chyba tylko i wyłącznie Biostar NF4 ULTRA-A9A, ew. Asus A8R-MVP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ten biostar co podał Yogi to bardzo przyzwoita płyta :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 No oki. Ale czy nie będzie problemów ze stabilnością tego biostara? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Z tego co mi wiadomo to nie ma z nim żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seamenpl Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ja jako posiadacz wyżej wymienionego Asusa mogę ci go rownież polecić z czystym sumieniem. Wiadomo zawsze to ASUS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 No po przeżyciach z ECS-em postanowiłem nie oszczędzać na płycie. Chyba wezmę asusa. A jak z OC na asusie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Nie sugeruj sie że Asus droższy to lepszy, jest na chipsecie ATI Xpress 200 co raczej wróży średnie OC, na Biostarze napewno więcej coś ukręcisz ;] (wyższe HTT) Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Tu się płaci za markę. Ale cóż, chyba jestem w stanie przełknąć wszystko po tym ECS-ie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) A ja Ci polecę Biostara o którym tu ktoś wspominał. Mają bardzo dobrą opinię, a O/C i wydajnosc nawet nawet. Mój znajomy A8R-MVP zdążył się krótko nacieszyc, padła po kilku dniach, na domiar złego nie zdążył jeszcze "rozwinac" proca ze stocka w "stany wyzszej swiadomości" :-P. Nie wiem może to przypadek, a może poprostu z jakością u ASUS'a gorzej ostatnio. Za to wersja 3200MVP jest już gigant, ale niestety sporo droższa. Bajdałej: Czemu nie poszukasz na allegro ASRocka DualSATA2/VSTA z drugiej ręki? Ta płytka jest też genialna pod s939, chyba, że zależy Ci na nówce, lub na CrossFire ;) Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez Evil One Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Np. tu jest za niespełna 320zł, chyba nawet wystawił ją jeden z użytkowników naszego forum ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Nie panowie nie tego asrocka. To jest paranoja, za 320zł kupować używaną płytkę, za tą kasę można mieć porządną płytkę do OC. No to proszę o więcej opinii. Ale chyba przekonujecie mnie powoli do Biostara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Asrock też jest porządny do OC ;] Ja dalej obstawiam Biostara bo sporo tańszy a również dobry :D Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seamenpl Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Moje OC na tej płycie Asusa to : Venice 3000 @2520 przy HT=560 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ten asrock sprzedawany jest przez użytkownika forum który ma w nicku Dziubek i coś chyba dalej więc chyba możecie sie jakoś dogadać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 heh. Pisałem tylko z moreli. Po prostu mogę dołożyć trochę kasy. Sprzedaż nie wchodzi w grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Jak tylko z Morele, to ten Biostar na nForcie. ASUS jest w podobnej cenie na Xpress200, ale bez CrossFire, wielkośc MicroATX, więc pewnie opcje O/C wycięli przy okazji kastracji. Pełna A8R-MVP jest już droższa o kolejne 100zł w stosunku do w/w Biostara. Ja bym się już nie zastanawiał tylko zamieniał na tę płytkę, w końcu do dopłaty coś około 25zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 No teraz komp mi jest potrzebny, ale jak tylko znajdę coś na zastępstwo to zmiana. Więc Biostar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...