Skocz do zawartości
Gość igrok

GB-7VAX i jego zmiany...

Rekomendowane odpowiedzi

Oki, czy ktos bawil sie juz olowkiem i XP1700+ ?? mam ta plytke GB 1.2 no i ewentualnie bylbym sklonny do zabawy z olowiem, ale czy to faktycznie wystarczy kreseczke mini walnac i juz ??

no oczywiscie ja sie bawilem olowkiem :)

kolega jak sie dowiedzial tez sie bawil olowkiem :)

oba kompy z 1700+ smignely na 2600+ (magistrala 174MHz, mnoznik 12x i realny zegar 2088MHz) na procek napiecie podniesione 5% a reszta napiec auto acha no i wentylatorek na procku puszczony na 7V coby cicho bylo.

tak ze olowek w dlon i rysowac :) tylko dobrze, ja musialem 2 razy bo za 1 razem niezalapalo :)

Pozdrawiam,

Gero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh... no nic to trzeba bedzie rysowac... plyty za szybko nie wymienie... jedyne co to zdejmowanie radiatora jest dosc klopotliwa sprawa :) no ale zobaczymy, dzis moze sprobuje :)

tylko kurna wkurza mnie to, ze jakbym mial inna plyte to nie musialbym zostawac 'rysownikiem' :) ehh... a ile masz stopni w sisoft sandra na CPU przy 2600 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam inne pytanie - jeżeli bede chcial puscic na rev 1.2 tej płyty jakiegos proca np. durona albo wczesnego athlona(oryginalnie na fsb 100 mhz) na 133 mhz (obnizajac oczywiscie mnoznik zeby prc mial szanse sie podniesc) to czy po przestawieniu dipow na pozycje 133/166 mhz nie bedzie problemow?

A moze proc pojdzie defaultowo na fsb 100 mhz? Czy moze nie podniesie sie w ogole bo wskoczy fsb 166? Interesuje mnie wlasnie fsb 133 mhz. Jak ktos wie to niech odpowie, bo od tego uzalezniony jest moj przyszly zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko dales luziom zamalo czasu...2 godziny...

Ja znawca niejestem ale widze to tak... na plycie (rev 1.2) mozna ustawic fsb albo na 100 albo na auto czyli 133-166... teoretycznie powinien ruszyc (pytanie tylko czy stabilnie) albo wywali jakis blad i sie niezaladuje.... no ale niech sie wypowiedza ci co sie znaja na tym lepiej...

ps. Z tego co pamietam jak mialem durona to one nilubia fsb 133, niechodza ale ja sie w to bawilem dawno i na owiele gorszej plycie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie o to mi chodzi...

Chodzi mi czy tryb "Auto" (133/166) dla proca fsb 100MHz wymisi tryb 133 MHz> Np. chciałbym puścić antka 650 mhz na 5.5 x 133 = 733 MHz- na innej płycie ((Soltek 75-DRV5) chodzi na takich ustawieniach przy vcore 1.85. Co bedzie sie działo po przełączeniu na 133/166 - przecież "auto" dla tego proca to 100 MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...