Skocz do zawartości
seba_999

Problem Z Kolorami

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy tu już było na forum (możliwe, że słabo szukałem), ale proszę mnie nie bić :)

Więc

Wczoraj włączam kompa. Potem gdzieś poszedłem. Przychodze i w prawym górnym rogu ekranu tak jakby zabrakło jakiegoś koloru. Mam ustawioną niebieską skórke w XP a w w tym rogu ona była zielona :huh:. Wyłączyłem i włączyłem monitor i było normalnie. Za jakiś czas sytuacja się powtórzyła. Znowu wyłączyłem i włączyłem monitor i wróciło do normalnego stanu.

Dzisiaj mam takie wrażenie, że obraz w lewym dolnym rogu ekranu jest ciut ciemniejszy niż w innym miejscu monitora... :?

Czy mój monitor siada? :sad:

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie masz zadnych wzmacniaczy/glosnikow kolo kabla sygnalowego?

2. Wtyczka na wyjsciu D-Sub/sciance monitora nie jest zagieta?

3. Na mniejszych rozdzielczosciach/odswiezaniu ciagle wystepuje ten efekt?

Wiesz, wrazenie to ja moge miec ze linia prosta jest ukosna po kilku browarach - siegnij po jakis test dla monitorow crt i zobacz czym sprawdzali geometrie obrazu. Siatki na jednolitym tle ect...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie masz zadnych wzmacniaczy/glosnikow kolo kabla sygnalowego?

2. Wtyczka na wyjsciu D-Sub/sciance monitora nie jest zagieta?

3. Na mniejszych rozdzielczosciach/odswiezaniu ciagle wystepuje ten efekt?

Wiesz, wrazenie to ja moge miec ze linia prosta jest ukosna po kilku browarach - siegnij po jakis test dla monitorow crt i zobacz czym sprawdzali geometrie obrazu. Siatki na jednolitym tle ect...

1) koło monitora stoją 2 głośniki od czasu kupienia kompa. Wcześniej nie było tego problemu. Koło kabla nic nie ma :?

2) nie

3) dzisiaj mi sie to jeszcze nie zdarzyło

Zaraz sobie ściągne jakiś program do testowania monitora :?

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolo tzn jak blisko? Odstaw je na czas testow. :P

Mam je od wczoraj wyłączone - jade na sluchawkach. Pobawiłem się programem Tester Monitora i zauważyłem:

- kolor w lewym dolnym rogu monitora jest ciut ciemniejszy/bardziej wyblakły

- podczas włączenia kraty co 2 linie występują pionowe "fale" podobnie przy liniach pionowych co 2 linie - pomaga zmiana rozdzielczości na 800x600, zmienianie odświeżania nic nie dało :?

Głośniki mam jakieś 4 cm od monitora :oops:

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te glośniki jakieś konkretne są ? tzw jakies wieksze czy zwykłe pierdziawki ?

5-lenie geniusy 2.0 :? tzw pierdziawki. Już kiedys zauważyłem, że jak puszczę głośno muzykę to na dole ekranu są takie dziwne fale, ale nigdy nie miałem problemu z kolorami.

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi