seba_999 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) Nie wiem czy tu już było na forum (możliwe, że słabo szukałem), ale proszę mnie nie bić :) Więc Wczoraj włączam kompa. Potem gdzieś poszedłem. Przychodze i w prawym górnym rogu ekranu tak jakby zabrakło jakiegoś koloru. Mam ustawioną niebieską skórke w XP a w w tym rogu ona była zielona :huh:. Wyłączyłem i włączyłem monitor i było normalnie. Za jakiś czas sytuacja się powtórzyła. Znowu wyłączyłem i włączyłem monitor i wróciło do normalnego stanu. Dzisiaj mam takie wrażenie, że obraz w lewym dolnym rogu ekranu jest ciut ciemniejszy niż w innym miejscu monitora... :? Czy mój monitor siada? :sad: Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 crt czy lcd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) crt czy lcd ? CRT :-| Ma już gdzieś z 5 lat... Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 1. Nie masz zadnych wzmacniaczy/glosnikow kolo kabla sygnalowego? 2. Wtyczka na wyjsciu D-Sub/sciance monitora nie jest zagieta? 3. Na mniejszych rozdzielczosciach/odswiezaniu ciagle wystepuje ten efekt? Wiesz, wrazenie to ja moge miec ze linia prosta jest ukosna po kilku browarach - siegnij po jakis test dla monitorow crt i zobacz czym sprawdzali geometrie obrazu. Siatki na jednolitym tle ect... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 nie masz głośników w pobliżu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) 1. Nie masz zadnych wzmacniaczy/glosnikow kolo kabla sygnalowego? 2. Wtyczka na wyjsciu D-Sub/sciance monitora nie jest zagieta? 3. Na mniejszych rozdzielczosciach/odswiezaniu ciagle wystepuje ten efekt? Wiesz, wrazenie to ja moge miec ze linia prosta jest ukosna po kilku browarach - siegnij po jakis test dla monitorow crt i zobacz czym sprawdzali geometrie obrazu. Siatki na jednolitym tle ect... 1) koło monitora stoją 2 głośniki od czasu kupienia kompa. Wcześniej nie było tego problemu. Koło kabla nic nie ma :? 2) nie 3) dzisiaj mi sie to jeszcze nie zdarzyło Zaraz sobie ściągne jakiś program do testowania monitora :? Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Kolo tzn jak blisko? Odstaw je na czas testow. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) Kolo tzn jak blisko? Odstaw je na czas testow. :P Mam je od wczoraj wyłączone - jade na sluchawkach. Pobawiłem się programem Tester Monitora i zauważyłem: - kolor w lewym dolnym rogu monitora jest ciut ciemniejszy/bardziej wyblakły - podczas włączenia kraty co 2 linie występują pionowe "fale" podobnie przy liniach pionowych co 2 linie - pomaga zmiana rozdzielczości na 800x600, zmienianie odświeżania nic nie dało :? Głośniki mam jakieś 4 cm od monitora :oops: Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 te glośniki jakieś konkretne są ? tzw jakies wieksze czy zwykłe pierdziawki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) te glośniki jakieś konkretne są ? tzw jakies wieksze czy zwykłe pierdziawki ? 5-lenie geniusy 2.0 :? tzw pierdziawki. Już kiedys zauważyłem, że jak puszczę głośno muzykę to na dole ekranu są takie dziwne fale, ale nigdy nie miałem problemu z kolorami. Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Rozmagnesuj go (funkcja Degauss w menu monitora). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Rozmagnesuj go (funkcja Degauss w menu monitora). Zrobiłem. Dam znać jak zacznie wariować... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...