bushman Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Witam Jestem tu nowy wiec najpierw sie przywitam :) Dzien dobry. :) Sprwawa wyglada tak, jestem studentem informatyki i przydal by mi sie laptop. Jak to juz ze studentami bywa z kasa troche krucho... :( Do wyboru mam: Dell Latitude C640 procesor: Intel Pentium IV-M 2,0GHz hdd: 20GB ram: 512MB matryca: 14" grafika: Ati Radeon 7500 32MB napędy: DVD-ROM/FDD porty: USB, COM, LPT, 2xPCMCIA, PS/2, IrDa, D-sub, LAN, Modem bateria: sprawna - 3 godz. (ok.) dodatki: zasilacz+kabel, sticker WIN 2000 prof. CD ze sterownikami Compaq Evo n1015v procesor: AMD AthlonXP 1700+ (1,46GHz) hdd: 20GB ram: 256MB matryca: 14" 1024x768 grafika: ATI Radeon IGP 320M 16MB napędy: DVD-ROM,FDD porty: 2xUSB, LPT, PCMCIA, PS/2, D-Sub, S-Video, LAN bateria: sprawna - 2,5 godz. (ok.) dodatki: zasilacz+kabel Oba w tej samej cenie. Sprzet jest mi potrzebny zeby troche poprogramowac, popisac, wpiac sie do neta, czasami pograc z kumplami po sieci na wydziale (CS 1.6, UT itp. raczej nic nowszego). Oczywiste roznice miedzy kompami widze, glownie niewiem jak sie maja do siebie te uklady graficzne. Tu moje pytanie, ktory byscie mi poradzili i dlaczego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 N1015v jest o wiele slabszy od C640... Athlon sie niezle grzeje(przez co notebook ten ma swoja grubosc zeby wsadzic tam dosc spore chlodzenie ).Grafika w porownaniu do R7500 jest beznadziejna :) Z CS1,6 moze to nie zaciekawie wygladac a na radeonie7500 ladnie bedzie chulac ;) Zdecydowanie C640... Eventualnie HP n800v lub n800c ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Model Compaqa n1015v omijaj :) Ten model jest roche niedopracowany: obudowa po pewnym czasie zaczyna troche skrzypiec, awaryjny jest inwerter i uklad zasilania. C640 jest lepiej wyposazony, wiec swoje pieniadze wydaj na niego ;) Ile chcesz dac na ten sprzet bo moze znajdzie sie cos lepszego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 W tym układzie tylko dell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushman Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Bardzo dziekuje wszystkim za pomocne wypowiedzi. tak sie wlasnie sklanialem w kierunku tego Dell'a a Wy tylko utwierdziliscie mnie w wyborze. Jeszcze raz Wielkie Dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...