Skocz do zawartości
Gość Bio

Jaka To Gra?

Rekomendowane odpowiedzi

Może wiesz coś więcej? Z którego roku mniej-więcej jest ta gra? Pamiętasz wydawnictwo?

PS

Żeby nie zakładać nowego tematu: wie ktoś może co to była za gra: z tego co pamiętam, była dość stara, może nawet napisana na jakąś konsolę (Atari, Commodore) nie pamiętam dokładnie, kiedy w nią grałem miałem jakieś 6 lat. W każdym razie, grałem w nią na pececie. To była gra wojenna, widok był z góry, w trybie multiplayer miało się taki podziemny garaż, a w nim do wyboru: czołg, wyrzutnię rakiet, śmigłowiec, jeep i coś tam jeszcze. Trzeba było zabrać flagę przeciwnikowi i można to było zrobić tylko jeepem :D . W singleplayerze trzeba było wykonywać jakieśtam misje.

Wie ktoś, o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To była gra wojenna, widok był z góry, w trybie multiplayer miało się taki podziemny garaż, a w nim do wyboru: czołg, wyrzutnię rakiet, śmigłowiec, jeep i coś tam jeszcze. Trzeba było zabrać flagę przeciwnikowi i można to było zrobić tylko jeepem :D . W singleplayerze trzeba było wykonywać jakieśtam misje.

Wie ktoś, o co chodzi?

Return Fire.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra ma status abandonware. była o tym, że byliśmy chirurgiem i mogliśmy kroić ludzi ( hell yeach :D ) były 2 części... ktoś kojarzy?

Life & Death oraz Life and Death 2: The Brain

obydwie mozna ściągnąć jako abandonware z http://www.the-underdogs.info

w pierwszej pamiętam, że nawet udało mi sie kiedyś skutecznie zoperować wyrostek (bo chyba taki byl cel gry) wymagało to wiele poświęceń (se strony pacjentów) bo dopiero po nieudanym zabiegu można było dowiedzieć się co należy zrobić (ale tylko jeden krok operacji: 1 krok - 1 trup :D)

w dwójkę chyba nigdy nie grałem... moze czas to nadrobic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ktoś pamięta starą gre- symulator z II wojny, chyba na pacyfiku. Startowało się samolotem z lotniskowca- wtedy był widok z boku lotniskowca, strzelało sie do Japończyków ;] - wtedy widok normalny z kabiny pilota, i na koniec lądowanie na lotniskowcu- widok tez z boku. Ktoś zna tytuł i czy gdzieś na necie jest? Nawet nie mam haka żeby zacząc poszukiwania :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro już powstał taki temat to ja poproszę o tytuł pewnej gry w którą grałem na PC jak miałem z 5 lat.

Jeździło się takimi małymi czołgami. Widok był z góry i pamiętam bardzo dobrze, że zdobywało się coś w rodzaju medali. I po każdym takim zdobyciu medalu nasz czołg się zmieniał na lepszy. Mocniej uzbrojony czy z większą siłą ognia. Nie pamiętam wydawnictwa..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ktoś pamięta starą gre- symulator z II wojny, chyba na pacyfiku. Startowało się samolotem z lotniskowca- wtedy był widok z boku lotniskowca, strzelało sie do Japończyków ;] - wtedy widok normalny z kabiny pilota, i na koniec lądowanie na lotniskowcu- widok tez z boku. Ktoś zna tytuł i czy gdzieś na necie jest? Nawet nie mam haka żeby zacząc poszukiwania :|

Wings of Fury? tu wersja flashowa, zobacz tez na underdogsach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yamaykee: to to :D Dzieki :) Chociaz pamiętam ze byl tez widok z kabiny pilota podczas walki, no ale moze mi sie wydaje tylko, gralem w to jakies 15 lat temu ;p

chyba Ci sie wydaje. przynajmniej ja sobie nie przypominam. chociaz faktycznie minął już kawał czasu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi